Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Α. Τσίπρας: Δεν εκβιάζουμε, δεν εκβιαζόμαστε - Φέρνουμε τα πρώτα νομοσχέδια - Παυλόπουλος για Πρόεδρος

O Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους εταίρους μας ότι "δεν βιαζόμαστε αλλά και δεν συμβιβαζόμαστε", ενώ έδωσε και σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, καλώντας τον "να λυπάται καλύτερα τους λαούς που περπατούν με το κεφάλι σκυφτό".

Παράλληλα προανήγγειλε την άμεση κατάθεση νομοσχεδίων την Πέμπτη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα Ταμεία και το Δημόσιο.

Ο  Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι ο υποψήφιος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Αύριο θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την προεδρική εκλογή.


Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:


«Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται με τελεσίγραφα» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του.

Τόνισε πως «η Ελλάδα είναι παρούσα και αγωνίζεται για να βγει από την παγίδα του χρέους και της λιτότητας, για να μην αντιμετωπίζεται ως αποικία χρέους και να διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος».

Διαβεβαίωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρατείνει το υφιστάμενο πρόγραμμα και επανέλαβε πως στόχος είναι η εξεύρεση αμοιβαίας και επωφελούς λύσης χωρίς μνημόνια και τρόικα».

Απευθυνόμενος στις πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που πιέζουν την κυβέρνηση να υποκύψει στις αξιώσεις των δανειστών, ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν θα υποκύψει.

Αναφορικά με τη σκληρή στάση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία του όχι γιατί καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό και του συνέστησε να λυπάται όχι τους λαούς που διεκδικούν και αγωνίζονται, αλλά εκείνους που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό».

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε την άμεση κατάθεση νομοσχεδίων την Πέμπτη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα Ταμεία και το Δημόσιο ενώ το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί και άλλο νομοσχέδιο που θα βάζει  «τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα».


Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου