Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η "Ανατροπή στη Γλυφάδα" αντιτίθεται στην πρόσληψη "συμπαραστάτη του δημότη"

Σαφής και ρητή είναι η διαφωνία της δημοτικής κίνησης "Ανατροπή στη Γλυφάδα" με την προκήρυξη της έμμισθης θέσης του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» -που προχώρησε ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου.

Με κείμενο που κατέθεσαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Φεβρουαρίου υποστηρίζουν ότι
"οι δημότες της Γλυφάδας έχουν ανάγκη από ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους και όχι ένα «συμπαραστάτη» θεσμικά αλλά και ουσιαστικά αποδυναμωμένο που στην ουσία θα λειτουργεί εκτονωτικά στα δίκαια αιτήματα τους και ότι
«ο συμπαραστάτης του δημότη» αποτελεί μια επίφαση στήριξης στον πληττόμενο δημότη έναντι πιθανών αυθαιρεσιών της δημοτικής αρχής χωρίς μάλιστα την παραμικρή δυνατότητα επίλυσής τους.

Η "Ανατροπή στη Γλυφάδα"δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην εν λόγω συνεδρίαση και θα συνεχίσοει τον αγώνα για την ανατροπή του αντιδημοκρατικού πλαισίου για την τοπική αυτοδιοίκηση και την κατάργηση του "Καλλικράτη" ως νόμου που
επέφερε καθοριστικό κτύπημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που επέβαλε ασφυκτικό και αντιδημοκρατικό έλεγχο και αποστέρησε και διέλυσε καθοριστικές αρμοδιότητές της.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

Προς τον κ. Παναγάκο.
Πρόεδρο του Δ.Σ. Γλυφάδας.
ΚΟΙΝ: 1. κ. Δήμαρχο.
2. Τους κ. επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
3. Τους κ. συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους.

Κύριε Πρόεδρε.
Με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλούμε να θέσετε υπόψη του σώματος τις θέσεις της δημοτικής μας κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» σχετικά με το αποκλειστικό θέμα της σημερινής 4ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία μας καλέσατε με τη με αριθμό 57858/13.02.2015 την «Εκλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης»:
  1. Υπενθυμίζουμε κατ’ αρχή τη ριζική μας αντίθεση στο Ν. 3852/2010 - τον περίφημο «Καλλικράτη» - που η μνημονιακή τετραετία που μεσολάβησε επιβεβαίωσαν πλήρως τη θέση μας ότι ο νόμος αυτός αποτέλεσε ένα καθοριστικό κτύπημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που επέβαλε ασφυκτικό και αντιδημοκρατικό έλεγχο και αποστέρησε και διέλυσε καθοριστικές αρμοδιότητές της.
  2. Πρόβλεψη του αντιδημοκρατικού «Καλλικράτη» είναι και «ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης». Κατά τη γνώμη μας η πρόβλεψη αυτή αποτελεί μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του απλού δημότη από τα τεράστια προβλήματα που τελικώς φορτώνονται στις πλάτες του. Οι δημότες της Γλυφάδας έχουν ανάγκη από ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους και όχι ένα «συμπαραστάτη» θεσμικά αλλά και ουσιαστικά αποδυναμωμένο που στην ουσία θα λειτουργεί εκτονωτικά στα δίκαια αιτήματα τους. Ταυτόχρονα «ο συμπαραστάτης του δημότη» αποτελεί μια επίφαση στήριξης στον πληττόμενο δημότη έναντι πιθανών αυθαιρεσιών της δημοτικής αρχής χωρίς μάλιστα την παραμικρή δυνατότητα επίλυσής τους.
  3. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση του «Καλλικράτη» επιδιώκοντας ένα νέο δημοκρατικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση όπου μεταξύ των άλλων θα προβλέπονται:
  • Η ουσιαστική προστασία και συμπαράσταση των θιγόμενων δημοτών και επιχειρήσεων.
  • Θεσμοί συμμετοχής των δημοτών στη διοίκηση και τον έλεγχο των πράξεων της δημοτικής αρχής με, θεσμοθέτηση συνοικιακών συμβουλίων, τοπικών συνελεύσεων και τοπικών δημοψηφισμάτων, ώστε οι δημότες να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη λύση των προβλημάτων της γειτονιάς και της πόλης μας.
Διαφωνώντας ριζικά για όλους τους παραπάνω λόγους με το θεσμό αυτό, σας κάνουμε γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη εν λόγω συνεδρίαση και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή του αντιδημοκρατικού πλαισίου για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Γλυφάδα 18/2/2015
Τάσος Ταστάνης
Δημοτικός Σύμβουλος - επικεφαλής της "Ανατροπής στη Γλυφάδα"
Ειρήνη Βαγγελάτου
Θανάσης Ηλιόπουλος
Δημοτικοί Σύμβουλοι της "Ανατροπής στη Γλυφάδα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου