Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Νέοι στόχοι από την «Ομάδα Δράσης Αργυρούπολης»

Μετά το λιομάζωμα του χειμώνα και την προσφορά λαδιού στην κοινωνική υπηρεσία του Αγίου Γεωργίου Άργυρουπόλεως και  βρώσιμων ελιών στο συσσίτιο της Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλυφάδας,
η «Ομάδα Δράσης Αργυρούπολης» προετοιμάζει νέες δράσεις τον Μάρτιο.


Ξεκινούν με σωστό κλάδεμα-καθάρισμα των ελαιοδέντρων που μάζεψαν, όπως και όσων άλλων προλάβουν.


Στόχος είναι να δοθεί σχήμα και δύναμη στα δέντρα ώστε να καρποφορήσουν περισσότερο. Παράλληλα θα μαζευτεί και ποσότητα ξύλων για να δοθούν σε όσους αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο ή άλλο καύσιμο για τη θέρμανση των σπιτιών τους του χρόνου.

Δεύτερη δράση θα είναι το πιλοτικό μπόλιασμα νεραντζιών σε λεμονιές και πορτοκαλίες.

Θα επιλεγούν δέντρα που δεν προσελκύουν την προσοχή ώστε να μην δημιουργηθεί άσχημη εντύπωση από το βαθύ τους κλάδεμα. Σε κάθε δέντρο θα κρατηθούν και κάποια κλαδιά απείραχτα, ώστε να μην ξεραθούν σε περίπτωση αποτυχίας του μπολιού.

Για την επιτυχία των δράσεων καλούνται όλοι οι εθελοντές που βοήθησαν στη συγκομιδή των ελιών αλλά και όλοι όσοι μπορούν τώρα να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια να προστρέξουν και να συνδράμουν το έργο. Ακόμη είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια όσων γνωρίζουν από κλάδεμα ελιών και μπόλιασμα, για την καθοδήγηση και εκμάθηση των υπολοίπων. Επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμη η παραχώρηση της χρήσης κάποιων εργαλείων κοπής, όπως αλυσοπρίονα ή καλά γεωργικά πριόνια, ώστε να σχηματιστούν περισσότερα συνεργεία και να αυγατέψει το έργο.

Οι δράσεις θα γίνονται Σαββατοκύριακα με ανάλογη ενημέρωση μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων της ομάδας.


Facebook: Ομάδα Δράσης Αργυρούπολης

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου