Την παραίτησή τους υπέβαλαν όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό
Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, "η Διοικούσα Επιτροπή των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων επί 4 χρόνια εργάστηκε χωρίς την παραμικρή υλική απολαβή ή αμοιβή για τα μέλη της, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου 60 σχολικών μονάδων το οποίο είχε ως σκοπό να αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα καλών πρακτικών για τη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση".

«Στην προοπτική αυτή επιτελέστηκε ένα πολύπλευρο έργο με συγκεκριμένες παιδαγωγικές και αναπτυξιακές επιλογές, με εθελοντική προσφορά εκατοντάδων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, διευθυντών σχολικών μονάδων, πανεπιστημιακών που ανέλαβαν την υλοποίηση του εγχειρήματος, με τη γενικευμένη αποδοχή στο επίπεδο της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών θεσμών.

Οι διαφαινόμενες προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας όπως αυτές αποτυπώθηκαν κατ' αρχάς στο δημόσιο λόγο της και ακολούθως στις συναντήσεις με τη ΔΕΠΠΣ κινούνται σε μια κατεύθυνση ολοκληρωτικής απαξίωσης του όλου θεσμικού πλαισίου και της προσπάθειας για ένα καλό, ποιοτικό, καινοτόμο δημόσιο σχολείο.

Επομένως, η ΔΕΠΠΣ, η οποία αμέσως έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του κ. Υπουργού, δεν είναι δυνατόν να έχει άλλη επιλογή από την υποβολή της οριστικής της παραίτησης", προσθέτει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Καλκάνης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αντωνίου και τα μέλη Τάκης Δέγλερης, Κώστας Ραβάνης, Βασιλική Ζιάκα, Παναγιώτης Πήλιουρας, Γιάννης Σωσσίδης και Αικατερίνη Ριζάκη.

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής υποστηρίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τούς αντιμετώπισε απαξιωτικά, με τον υπουργό Παιδείας, όπως αναφέρουν, να χαρακτηρίζει το σύστημα των πειραματικών σχολείων "χιτλερικό" εξηγώντας ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.

"Δεν μου έχουν μιλήσει στη ζωή μου ποτέ τόσο προσβλητικά" σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΣ Γιάννης Αντωνίου, επισημαίνοντας: "έχω δει πολλούς υπουργούς ως σήμερα και απ' ό,τι κατάλαβα δεν έχουν κανένα σχέδιο για τα σχολεία μας".

Διαβάστε εδώ τις απόψεις του Υπουργείου για τους θεσμούς των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

Πηγή: www.avgi.gr