Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Με τα πετρέλαια κάναμε εντριβές και φτιάχναμε μολότωφ

Με αυτόν τον δηκτικό τίτλο σχολιάζει η Δημοτική Συνεργασία τους ισχυρισμούς και τα υπονοούμενα της νέας διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης περί
μείωσης στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης το πεντάμηνο Σεπτέμβριος 2014 - Ιανουάριος 2015.

Και καλεί το δήμαρχο «να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε συμπεράσματα και όχι σε προκατασκευασμένες θεωρίες».


Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 10.538 λίτρα ενώ αυξήθηκε ο στόλος των οχημάτων του δήμου και μπήκαν σε κίνηση και τα δημοτικά λεωφορεία.

«Η μείωση των καυσίμων δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο παρελθόν γινότανε σπατάλη αν δεν συνυπολογιστούν και άλλοι παράγοντες» σημειώνει μεταξύ άλλων η αντιπολιτευόμενη παράταξη.

«Μείωση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων»
 
«Είναι σωστό ότι αυξήθηκε ο στόλος των οχημάτων του δήμου -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- όχι όμως των πετρελαιοκίνητων, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε.

Επίσης είναι αστείο να επικαλείται ο κ. Κωνσταντάτος τα δημοτικά λεωφορεία όταν η χρονική περίοδος στην οποία εξετάστηκε η κατανάλωση του πετρελαίου κίνησης είναι Σεπτέμβριος 2014 - Ιανουάριος 2015. Τα δημοτικά λεωφορεία μπήκαν σε λειτουργία στις 19 Γενάρη δηλαδή στο 5μηνο που εξετάζεται τα λεωφορεία κινήθηκαν 10 ημέρες», αναφέρει η Δημοτική Συνεργασία.

Οι λόγοι της μείωσης
 
Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι πλευρές. Η Σημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης δίνει και άλλα στοιχεία:
«1. Τουλάχιστον για το μισό χρονικό διάστημα στο οποίο εξετάζεται η κατανάλωση του πετρελαίου κίνησης, η νταλίκα του Αγίου Δημητρίου μάς εξυπηρετεί μεταφέροντας σκουπίδια στη χωματερή.
2. Από τα 3 πούλμαν του δήμου, μόνο το 1 μεταφέρει μαθητές εκτός των ορίων του δήμου, εξυπηρετώντας σχολικούς περιπάτους και διδακτικές επισκέψεις. Τα άλλα δύο λόγω παλαιότητας από το Σεπτέμβριο 2014 κινούνται μόνο στα όρια του δήμου.
3. Ζητείται από όλους τους φορείς να καταβάλλουν το αντίτιμο του πετρελαίου για τις επισκέψεις και τις εκδρομές που πραγματοποιούν.
4. Λόγω της οικονομικής κρίσης ο όγκος των απορριμμάτων μειώνεται σταθερά με αποτέλεσμα να μειώνονται και τα δρομολόγια ανά εβδομάδα προς τη χωματερή.
5. Για διάφορους λόγους οχήματα όπως η μία αρπάγη, το δεύτερο πλυντήριο και η δεύτερη σκούπα δεν βγαίνουν καθημερινά σε υπηρεσία».
Η Δημοτική Συνεργασία, σημειώνει πως «από τα παραπάνω φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στη μείωση του πετρελαίου κίνησης μέσα σε μια χρονική περίοδο 5 μηνών».

«Παρακαλούμε να αναφέρει και τις βενζίνες»
 
Και προσθέτει: «είναι πολιτικά και ηθικά ανέντιμο η διοίκηση Κωνσταντάτου να κάνει λόγο για κλοπές που μειώθηκαν λόγω της τοποθέτησης καμερών και για οικονομία που επετεύχθη χάρη στα νέα πρόσωπα που τοποθέτησε σε θέσεις ευθύνης. Την επόμενη δε φορά που ο κ. Κωνσταντάτος μιλήσει για τα καύσιμα τον παρακαλούμε να αναφέρει και τις βενζίνες. Αυτές γιατί τις ξεχνάει;».
 
Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει: «Όσο δε για κάποιους αλητήριους υποστηρικτές του κ. Κωνσταντάτου που παραλήρησαν πάλι μιλώντας για ξέπλυμα χρήματος, για τσεπώματα από τη διοίκηση Κορτζίδη, για απάτες κλπ. έπεται
συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου