Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Εν συντομία...

Άνοιξα χτες το πρωί το μέιλ και βρήκα ένα μήνυμα που περιείχε τη φωτογραφία αυτού εδώ του κειμένου μου για την Παναρίτη κι ανάμεσα σε άλλες γελοιότητες που έγραφε ο αποστολέας, με προειδοποιούσε: «Μη βιαστείς να το κατεβάσεις. Πρόλαβα να το κρατήσω». Άνθρωπέ μου, ένα μόνο θέλω να σε ρωτήσω: Είσαι ντιπ ηλίθιος;

Να κατεβάσω το κείμενο για την Παναρίτη επειδή συνεργάστηκε μαζί της ο Βαρουφάκης; Πόσο βλάκας είσαι; Προσωπικά, θεωρώ τις απόψεις και τις θέσεις της Παναρίτη κατηγορία Μένγκελε, είτε αυτή είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είτε συμβουλεύει τον Βαρουφάκη, είτε φύγει εθελόντρια με τους Γιατρούς του Κόσμου στη Σομαλία. Το πρόβλημα το έχεις εσύ που κρίνεις θετικά ή αρνητικά την κάθε Παναρίτη ανάλογα με το πού παρέχει τις υπηρεσίες της κάθε φορά.

Εντάξει, δε σε παρεξηγώ και εντελώς. Τόσο σου κόφτει, τόσα λες. Μπορεί να μη φταις εσύ. Ίσως τα γονίδια, ίσως ένα πέσιμο από την κούνια να ευθύνονται για την κατάσταση. Εν πάση περιπτώσει, αδιαφορώ πλήρως για την πνευματική σου κατάσταση, άλλο με παραξενεύει. Κάθε ένας που ελπίζει στη νέα κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να τρελαίνεται όταν διαβάζει ότι η Παναρίτη συμβουλεύει τον Βαρουφάκη.

Επειδή έχει βιώσει στο πετσί του τις ανθρωποκτόνες της προτάσεις, έχει δικαίωμα να είναι τόσο θυμωμένος που να θέλει ν’ αρπάξει τον Βαρουφάκη από τις αυτάρες του και να του χτυπάει το κεφάλι στο τραπέζι. Και θα του άξιζε του Βαρουφάκη να το πάθει, όχι μόνο επειδή συνεργάστηκε με την Παναρίτη, αλλά κι επειδή θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποια άλλη Παναρίτη που όμως δε θα την έλεγαν Παναρίτη κι εσύ το ζώον δε θα έπαιρνες χαμπάρι τι σου γίνεται. Θα ήταν υποκριτικό βέβαια κάτι τέτοιο, αλλά θα ήταν και μία πρακτική αντιμετώπιση του νοσηρού φαινομένου των τζημερικών πιθήκων και λοιπών παραποτάμιων μικροοργανισμών.

Εκείνος που ελπίζει στη νέα κυβέρνηση, λοιπόν, ορθώς ταράχτηκε. Εσύ, ο νεοφιλελεύθερος γλίτζας και γλείφτης του Άδωνη, για ποιο λόγο ταράζεσαι με τη συνεργασία Παναρίτη - Βαρουφάκη; Κουκούτσι μυαλό αν διέθετες, όχι μόνο θα επικροτούσες αυτή τη συνεργασία, αλλά θα ευχόσουν η Παναρίτη όχι μόνο να μείνει σύμβουλος, αλλά να γίνει και υπουργός και να φέρει και τις φίλες της να κουμαντάρουν τη χώρα.

Έτσι, θα εδραιωνόταν η πολιτική τού κοινωνικού δαρβινισμού και οι τάφοι θα συνέχιζαν να γεμίζουν με απελπισμένους αυτόχειρες ώστε τα νεκροταφεία να γίνουν τόσο κερδοφόρα που θα τα χάριζαν στον Μπόμπολα. Αν είχες ελάχιστη συνείδηση της ιδεολογίας που εμφανίζεσαι να υπερασπίζεσαι, δεν θα έκανες καν θέμα αυτή τη συνεργασία.

Όμως δεν έχεις καν αυτό το ελάχιστο. Είσαι ένα απλό βαποράκι του Σαμαρά και του Μουρούτη. Κι αν αύριο εξαφανιστούν ο Σαμαράς με τον Μουρούτη κι έχεις άλλους για αφεντικά, θα τρέξεις να γίνεις βαποράκι εκείνων. Γι’ αυτό και είσαι η καλύτερη απόδειξη ότι το «Ωσαννά» από το «Σταύρωσον αυτόν» είναι πολύ κοντά, ένα στενά ατομικό συμφέρον δρόμος. Όσο ένα μικρό χαρτζιλίκι για ν’ αγοράσεις μια γραβάτα.

Πηγή: kartesios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου