Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τερψιθέα Γλυφάδας: Συνεχίζεται η ρίψη μπάζων στο στρατόπεδο της αεροπορίας

Αναδημοσιεύουμε μέρος άρθρου - ρεπορτάζ για το στρατόπεδο της Αεροπορίας στην Τερψιθέα Γλυφάδας που δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου στο glyfadaweb.gr και τονίζουμε ότι -παρά τα όσα ειπώθηκαν στο Δ.Σ. του δήμου Γλυφάδας- η διοίκηση εξακολουθεί να κακοποιεί τον Υμηττό:
 
Συνεχίζεται η ρίψη χωμάτων και μπάζων εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας, στην Τερψιθέα Γλυφάδας, στο χώρο που προορίζει η διοίκηση του δήμου Γλυφάδας για κοιμητήριο.
 
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που σας εξασφαλίσαμε, καθημερινά φορτηγά μεταφέρουν και εναποθέτουν μπάζα και χώματα στην περιοχή.


Όπως βλέπετε χαρακτηριστικά στη φωτογραφία, ο εκσκαφέας συνεχίζει την ισοπέδωση της περιοχής, με αποψίλωση των υφιστάμενων εναπομεινάντων θάμνων, και δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα αποψιλώσουν και τα λίγα δέντρα που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο βασικός λόγος φωτογράφισης είναι να έχουμε τα ντοκουμέντα σε ποια κατάσταση ήταν στις 11/02/2015 η Α' Ζώνη του Υμηττού, και τι θα ισχύσει μετά απ' αυτές τις παρεμβάσεις.

Βλέπετε καθαρά στη περιοχή που γίνετε η ρίψη μπάζων και χωμάτων, ότι υπάρχουν ακόμη θάμνοι και δέντρα, (τα οποία δεν έχουν αποψιλωθεί) και αν τελικά αποψιλωθούν, θα έχουμε διευρυμένη καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ήδη έχει γίνει τεράστια ζημιά - καταστροφή του περιβάλλοντος, έχουν αποψιλωθεί πολλοί θάμνοι-δέντρα και γίνεται συνεχές μπάζωμα του ρέματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου