Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Άλιμος: Συνάντηση με Ξυδάκη και Βαλαβάνη για το βυζαντινό εκκλησάκι στο κτήμα Τραχώνων

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σήμερα, μεταξύ των μελών της Επιτροπής Κατοίκων Αλίμου για τους Τράχωνες και των αναπληρωτών Υπουργών, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Νίκο Ξυδάκη και Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη.

Στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του κ. Ξυδάκη, συμμετείχαν ο κ. Ξυδάκης με τον Δ/ντή του γραφείου του, αρχαιολόγο κ. Π. Δούρο, η κ. Νάντια Βαλαβάνη με την συνεργάτιδά της κ. Ε. Καραστεφάνου, εκ μέρους της επιτροπής ο π. Διονύσιος Κατσούλης, ο Στ. Διαμαντής, ο κ. Χρ. Αδαμόπουλος και ο νομικός μας σύμβουλος κ. Αρ. Θωμόπουλος. Στην συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο κ. Δ. Κλαυδιανός και ο δασολόγος κ. Α. Ρήγας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα αιτήματα για το κτήμα Τραχώνων και ειδικότερα για την αναγκαιότητα επίσπευσης της χρονολόγησης του βυζαντινού Ναού, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη είσοδο στον Ναό για θρησκευτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και για την πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Τραχώνων.

Η κ. Βαλαβάνη έκανε θερμή εισήγηση προς τον ομόλογό της, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για την περιοχή το κτήμα Τράχωνες και οι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται πλησίον αυτού και ζήτησε από τον κ. Υπουργό να εισακουστούν τα αιτήματα της Επιτροπής.

Ο κ. Ξυδάκης γνώριζε τα θέματα και έτσι η ενημέρωση - συζήτηση εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα εποικοδομητικό και θετικό κλίμα. Ο κ. Ξυδάκης διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα μελετήσει όλα τα αιτήματά μας και όπου μπορεί θα συμβάλει ώστε να επιταχυνθούν οι διεργασίες και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα.

Η Επιτροπή Κατοίκων ευχαριστεί τον κ. Ξυδάκη για τον χρόνο που της διέθεσε ώστε να αναπτύξει με άνεση τα αιτήματά της και την κ. Νάντια Βαλαβάνη για την συνεχή παρουσία της σε όλες τις ενέργειές της για το κτήμα Τραχώνων. Η κ. Βαλαβάνη ενδιαφέρεται για την πολιτιστική ανάταση του Αλίμου και παρόλες τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει, δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε αρωγός και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Πηγή: geitoniamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου