Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Επιτροπή Αγώνα: Απαράδεκτη και πολιτικά κατευθυνόμενη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου για το Ελληνικό

Απαράδεκτη και πολιτικά κατευθυνόμενη θεωρεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού την τελική απόφαση
του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ελληνικό καθώς "παρακάμπτει με προκλητικό τρόπο τόσο τις οικονομικές, κοινωνικές και νομικές παραμέτρους της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης".

Ταυτόχρονα η Επιτροπή Αγώνα καλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "
να μην εγκρίνει στην Βουλή την απαράδεκτη σύμβαση με τον Όμιλο Λάτση και να προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου 4062/2012 στον οποίο στηρίζονται τα καταστροφικά σχέδια για τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης στο Ελληνικό και την παραλία του Αγίου Κοσμά".

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

H τελική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development του Ομίλου Λάτση που ανακοινώθηκε χτες είναι απλά απαράδεκτη.

Παρακάμπτει με προκλητικό τρόπο τόσο τις οικονομικές, κοινωνικές και νομικές παραμέτρους της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού που έχουμε επανειλημμένα αναδείξει, όσο και την απόλυτα εμπεριστατωμένη απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του ίδιου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Προσκρούει ακόμη στην κοινή λογική δεδομένου ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε την πώληση του 70% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ενώ το σχέδιο σύμβασης προβλέπει την πώληση του 100% των μετοχών της ίδιας εταιρίας. Ακόμη το σχέδιο σύμβασης προβλέπει την παραχώρηση άδειας καζίνο, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ.

Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αγνοούνται μια σειρά παρανομίες της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο, αλλά και μία σύμβαση παραχώρησης που -παραμένοντας μέχρι σήμερα αδημοσίευτη- δίνει ‘γη και ύδωρ’ στη Lamda Development.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάνοντας επιλεκτική χρήση των διαθέσιμων στοιχείων, στρέφεται καταφανώς ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι το ζήτημα του ευτελούς αντιτίμου για την πώληση του Ελληνικού αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρίνει τη νομιμότητα του σχεδίου σύμβασης με βάση την πολιτικά κατευθυνόμενη αυτή απόφαση, αλλά με βάση τις αρχές του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου, οι οποίες παραβιάζονται κατάφωρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές και πολιτικές ενέργειες για να ακυρώσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.

Πρέπει να μην εγκρίνει στην Βουλή την απαράδεκτη σύμβαση με τον Όμιλο Λάτση και να προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου 4062/2012 στον οποίο στηρίζονται τα καταστροφικά σχέδια για τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης στο Ελληνικό και την παραλία του Αγίου Κοσμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου