Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Βούλα: «Αναφορά στον Γκρέκο» με τον Τάκη Χρυσικάκο, το Σάββατο 28 Μαρτίου

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ) διοργανώνει μία ξεχωριστή
μουσικοθεατρική παράσταση, την «Αναφορά στον Γκρέκο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου  στις 8.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» στη Βούλα (Καραμανλή 18 - παραπλεύρως Δημαρχείου).

Πρόκειται για τη μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, που δεν πρόλαβε να τελειώσει λόγω του θανάτου του.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και συνομιλεί με πρόσωπα του έργου του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και, την ωραία Ελένη του Ομήρου.

Μια παράσταση, στην οποία μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο, συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Στην παράσταση, που συνοδεύεται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό θα συμμετέχει και μουσικό σύνολο (λύρα και λαούτο), με την ερμηνεύτρια Γεωργία Νταγάκη, για ζωντανή απόδοση τραγουδιών και θεμάτων της Κρήτης και της Μεσογείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου