Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Έρχεται η Γιορτή της Κάνναβης στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 9 Μαϊου

Μεγάλο συλλαλητήριο «διεκδίκησης, απελευθέρωσης και νομιμοποίησης της κάνναβης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μάη στη πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης, φτάνει πια με την υποκρισία. Η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, είναι βοτάνι θεραπευτικό. Οι χρήστες δεν είναι εγκληματίες, εγκληματικές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Η χρήση και κατάχρηση ουσιών δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγείας. Όποιοι στηρίζουν την απαγόρευση και την καταστολή, αντί για την πρόληψη και τη θεραπεία, στηρίζουν τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα.

Η ναρκω-απαγόρευση έχει διογκώσει το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών αντί να το λύσει. Δεν έχει καταφέρει να μειώσει ούτε τη ζήτηση (περισσότεροι χρήστες), ούτε και τη προσφορά ουσιών που διατίθενται σε περισσότερες ποσότητες από ποτέ, ενώ η μαφία θησαυρίζει και οι χρήστες εξακολουθούν να διώκονται ως εγκληματίες.

Για εμάς ένα βέλτιστο μοντέλο είναι αυτό που εφαρμόζεται στην Ουρουγουάη (δικαίωμα σε 6 φυτά για αυτοκαλλιέργεια, δημιουργία και συμμετοχή σε μη-κερδοσκοπικές λέσχες μελών -cannabis social clubs- και κρατική διάθεση συγκεκριμένης ποσότητας κάθε μήνα σε χαμηλή τιμή), ενώ πολύτιμες εμπειρίες μπορούμε να διδαχθούμε από τις προσεγγίσεις της Τσεχίας, της Ελβετίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ.

Σίγουρα πρέπει να γίνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα για την προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα και την συγκεκριμενοποίηση του σχεδίου νόμιμης ρύθμισης, που θα δώσει έμφαση στο δικαίωμα στην αυτοκαλλιέργεια, στην μη-κερδοσκοπική διάσταση και τις λέσχες μελών, τη μείωση της βλάβης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας…

Ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Μάη (13.00 το μεσημέρι με 01.00 το βράδυ)».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου