Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Ο Α. Μπαλτάς κάλεσε τους διαδηλωτές φοιτητές μέσα στο υπουργείο Παιδείας

Για πρώτη φορά στα χρονικά το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων άνοιξε την πύλη του στους διαδηλωτές με εντολή του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων ύστερα από τη χθεσινή τους απόφαση βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο του υπουργείο για να κοινοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Μόλις πληροφορήθηκε την παρουσία τους ο υπουργός Παιδείας τους κάλεσε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων «Jacqueline de Romilly». Άκουσε τα αιτήματα τους και συζήτησε φιλικά μαζί τους για ένα ημίωρο.

Επανέλαβε δε τη δέσμευση του υπουργείου να συμπεριλάβει και στο νέο προετοιμαζόμενο πολυνομοσχέδιο τις ρυθμίσεις για κατάργηση κάθε νομοθετικής πράξης που οδηγεί σε διαγραφή φοιτητών και την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ, όπως επίσης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθαριότητας και φύλαξης των πανεπιστημίων καθώς και σίτισης και στέγασης των φοιτητών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αριστείδης Μπαλτάς «μας αρέσουν οι κινητοποιήσεις σε βαθμό που απαιτούν πράγματα που μπορούν να γίνουν».

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου