Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Αυτογκόλ του Κωνσταντάτου για την Κινηματογραφική Λέσχη

Με το γνώριμο πλέον σε όλους αλαζονικό ύφος, η διοίκηση του δήμου απαξιώνει ό,τι γίνεται στα όρια του Ελληνικού και της Αργυρούπολης και δε φέρει τη σφραγίδα της.

Τελευταίο «θύμα» της διοίκησης Κωνσταντάτου η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε όσο λίγες τα προηγούμενα χρόνια στο δήμο μας, από χιλιάδες συνδημότες μας, χλευάστηκε αγρίως από τη νέα διοίκηση με μια ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών.

Η Κινηματογραφική Λέσχη που ιδρύθηκε το 1986 δυστυχώς συρρικνώθηκε σε βαθμό «εξαφάνισης» τα χρόνια που ακολούθησαν με αποκορύφωμα τη χρονιά 2001 όπου και πλέον η λειτουργία της περιορίστηκε σε ελάχιστες προβολές.

Το 2011 με το Χρήστο Κορτζίδη στο τιμόνι του δήμου, η Κινηματογραφική Λέσχη «ζωντάνεψε» ξανά. Μέσα σε τρία χρόνια πραγματοποίησε εκατοντάδες προβολές, όλες δωρεάν ενώ παράλληλα διοργάνωσε και πολλές βραδιές με προσκεκλημένους σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, κριτικούς κινηματογράφου και ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Η νέα διοίκηση του δήμου που ανέλαβε τα καθήκοντά της το Σεπτέμβριο του 2014, δεν πραγματοποίησε καμία προβολή τον χειμώνα ενώ έχει προαναγγείλει πως προβολές θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

«Ιεροσυλία» κατά της ιστορίας της Κινηματογραφικής Λέσχης η ανακοίνωση της διοίκησης Κωνσταντάτου

Με αφορμή το αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο για παραχώρηση έδρας στο δήμο, από το νεοσύστατο πολιτιστικό σωματείο «Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης», η διοίκηση εκτός του ότι το αρνήθηκε, την επομένη εξέδωσε και ανακοίνωση με «ύφος χιλίων καρδιναλίων».

Στην ανακοίνωση με τίτλο: «Ιεροσυλία κατά της ιστορίας της κινηματογραφικής λέσχης του δήμου μας από την αντιπολίτευση!», αναφέρει:
«Όλοι οι Αργυρουπολίτες θυμούνται την κινηματογραφική λέσχη του δήμου , όταν το 1986 στα πλαίσια της πολιτιστικής της επιτροπής , την συγκρότησε μια παρέα προσωπικοτήτων που αγαπούσαν τον κινηματογράφο.΄Εκτοτε, ανελλιπώς, η κινηματογραφική λέσχη είχε την δική της μηχανή προβολής, διοργάνωνε σπουδαία φεστιβάλ όπως αυτό των ταινιών μικρού μήκους της Δράμας κ.α. ενώ στον θερινό κινηματογράφο Αργυρούπολης υπήρχε πάντα μια δωρεάν τουλάχιστον προβολή για τους φίλους της λέσχης.
Η διοίκηση Κορτζίδη, στον ενιαίο δήμο, νομίζαμε πως την συνέχισε κάτω από την ομπρέλα του πολιτιστικού τμήματος. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όμως διαπιστώσαμε πως ουσιαστικά την είχε εκχωρήσει 'πολιτικά' σε μια παρέα του πριν από λίγο καιρό και ενώ ο δήμος άλλαξε χέρια ίδρυσε τον σύλλογο 'Κινηματογραφική λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης!!!'
Είναι τέτοιο το θράσος της που όχι μόνο οικειοποιήθηκαν την επίσημη ονομασία ενός τμήματος του πολιτισμού της Αργυρούπολης (1986) αλλά ζήτησαν με επιστολή τους να τους δοθεί ως έδρα η διεύθυνση του Δημαρχείου!!!
Όταν ο δήμαρχος εξήγησε, στον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Κοροβέση και δημοτικό σύμβουλο του κου Κορτζίδη, ότι η ονομασία αυτή και το τμήμα ανήκουν 30 χρόνια στον δήμο και ως εκ τούτου κακώς ονόμασαν έτσι τον σύλλογο, ομάδα γνωστών μπαχαλάκηδων του επιτέθηκε. Παρά τις ύβρεις και τους διαξιφισμούς η αλήθεια είναι μία: Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού Αργυρούπολης είναι μόνο του Δήμου και αποτελεί μέγιστη προσβολή από την παράταξη Κορτζίδη η ιδιωτικοποίησή της.
Ο δήμος νόμιμα θα προσβάλλει την ονομασία αυτή και θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση για να την περιφρουρήσει αφού το καλοκαίρι θα λειτουργήσει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης κανονικά για τους πολίτες. Άραγε τι λέει για όλα αυτά η υπεύθυνη των πολιτιστικών της παράταξης του κου Κορτζίδη κ. Τάμμυ Κοντογιώργου;»
Έπαρση στη διοίκηση του δήμου καταλογίζει το σωματείο

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στις 19 Μαρτίου στην ιστοσελίδα του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, το νεοσύστατο πολιτιστικό σωματείο με την επωνυμία «Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης», απαντά στην επίθεση που δέχθηκε:
«Το σωματείο μας είναι Νομικό Πρόσωπο που συστάθηκε νομίμως κατόπιν εγκρίσεώς του από την αρμόδια Δικαστική Αρχή (582/2014 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών), ενεγράφη νόμιμα στο μητρώο σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών με αα 30456/2014. Τηρήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία για την ολοκλήρωση της νομιμοποίησής του ενώπιον της αρμόδιας Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής. 
Η έπαρση της σημερινής διοίκησης δεν της επέτρεψε να βρει το χρόνο να ελέγξει την ποιότητα του σωματείου μας. Είμαστε άνθρωποι με σπουδές στο χώρο του κινηματογράφου, κάποιοι από εμάς σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών. Η ύπαρξη του σωματείου μας δεν είναι ευκαιριακή και δεν συνδέεται με την ύπαρξη οποιασδήποτε πολιτικής παράταξης. Η ύπαρξή μας αποτελεί πολιτιστική αναβάθμιση για το Δήμο μας. 
Το σωματείο μας δεν αποτελείται απλώς από μια "παρέα φίλων", όπως υποτιμητικά αναφέρεται στην κακοηθέστατη ανάρτηση στο διαδίκτυο, αλλά από άτομα με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο του Πολιτισμού και του Κινηματογράφου. Οι υποτιθέμενοι αναφερόμενοι "μπαχαλάκηδες" είναι μέλη του σωματείου μας, στα οποία το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε αναιτιολόγητα και αντιδημοκρατικά να δώσει το λόγο. Οι συγκεκριμένες αναφορές θίγουν και σε προσωπικό επίπεδο το κάθε ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας και για το λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε ρητά για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Δεν επικαλούμαστε καμία σχέση με οποιαδήποτε πολιτιστική δομή και δραστηριότητα του Δήμου, δεν συνδεόμαστε με την "Κινηματογραφική Λέσχη Αργυρούπολης" που συγκροτήθηκε το 1986 και λειτούργησε στα πλαίσια της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου, και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να την οικειοποιηθούμε.
Ουδέποτε ζητήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο ή οποιοδήποτε όργανο του Δήμου να δηλώσουμε σαν διεύθυνση του σωματείου μας την διεύθυνση του Δημαρχείου. Το αίτημά μας ήταν να μας παραχωρηθεί μια οποιαδήποτε διεύθυνση χώρου που ανήκει στον Δήμο ώστε να τη δηλώσουμε σαν διεύθυνση του σωματείου μας.
Η διοίκηση του Δήμου μας εγκαλεί επειδή ασκήσαμε το δικαίωμά μας να συστήσουμε πολιτιστικό σωματείο με ονομασία της επιλογής μας. Στην περίπτωση του σωματείου μας δεν έχει προϋπάρξει στον Δήμο Κινηματογραφική Λέσχη με επίσημη καταστατική μορφή. Η επιλογής της ονομασίας έχει καθαρά τοπικό προσδιορισμό, όπως άλλωστε πληθώρα ανάλογων σωματείων σε όλη την Ελλάδα. Από πουύ άραγε ο κος Κωνσταντάτος και η νέα διοίκηση του Δήμου θεωρεί ότι μονοπωλεί το δικαίωμα χρήσης του τοπικού προσδιορισμού "Ελληνικού-Αργυρούπολης"; Η λογική αυτή πέρα από αυταρχική και επικίνδυνη, είναι παράνομη και ξεπερνά τα όρια κάθε νομιμότητας.
Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο η διοίκηση του Δήμου εξαπέλυσε αυτή την άδικη επίθεση εναντίον μας, με ένα κείμενο γεμάτο συκοφαντίες και ψεύδη. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του κου Κωνσταντάτου και της νέας διοίκησης του Δήμου καμία πολιτιστική δράση δε λειτουργεί στο χώρο του κινηματογράφου. Ποιά είναι η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη που επικαλείται; Ποιές εκδηλώσεις έγιναν σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές; Ποια είναι η δράση της που κατηγορούμαστε ότι προσπαθούμε να οικειοποιηθούμε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου