Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

«Φοβήθηκα, γι` αυτό έβγαλα τα λεφτά μου έξω»

Με τη φράση "φοβήθηκα το 2012 και έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό" ο Γκίκας Χαρδούβελης επιχείρησε με σημερινές δηλώσεις του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά το σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη ότι -ενώ ήταν πρωθυπουργικός σύμβουλος- έστειλε σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού 500.000 ευρώ, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Δε δίστασε, μάλιστα, να παραδεχθεί ότι "τα μετέφερε λίγα-λίγα μέσω διαδικτύου από το σπίτι του γιατί ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα φθάσουν. Επανέλαβε, δε, ότι τα ποσά είναι δηλωμένα και φορολογημένα, ενώ υποστήριξε ότι δεν ενημερώθηκε θεσμικά για το θέμα που ανέκυψε με τα εμβάσματα που έστειλε στο εξωτερικό.

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει είπε «όχι» και για το αν είναι δυνατό να προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση ένας πρώην υπουργός, εκείνος σημείωσε πως τότε δεν κατείχε καμία ανάλογη θέση και έδρασε όπως θα δρούσε κάθε απλός πολίτης.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη «Real News», ο πρώην πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και νυν υπουργός Επικρατείας για θέματα διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, απέστειλε προεκλογικά, στις 20 Ιανουαρίου 2015, επείγον και εμπιστευτικό έγγραφο στη Βουλή προκειμένου να ζητήσει τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του τότε υπουργού Οικονομικών.

Στο έγγραφο καταγράφεται αναντιστοιχία ανάμεσα στα ποσά που δήλωνε ως εισόδημα και αυτά που υπήρχαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Επιπρόσθετα  φέρεται εντός του 2012 να έστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού περίπου 500.000, τα οποία θα έπρεπε να δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του λόγω των πολιτικών ιδιοτήτων του, και στη μεταφορά αυτή χρησιμοποιήθηκε το παράρτημα της HSBC στο νησί Τζέρσεϊ, που αποτελεί έναν από τους γνωστούς «φορολογικούς παραδείσους» σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης  απαντώντας στο δημοσίευμα, υποστήριξε ότι «τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου.

Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό, λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου».

Διαβάστε περισσότερα για το σκάνδαλο Χαρδούβελη:

Εισαγγελική έρευνα για το πόθεν έσχες Χαρδούβελη - "Φορολογημένα τα ποσά" απαντά ο ίδιος.

Σάλος έχει ξεσπάσει από το δημοσίευμα της Realnews ότι ο υπουργός Επικρατείας για θέματα διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης είχε αποστείλει από τις 20 Ιανουαρίου επείγον και εμπιστευτικό έγγραφο στη Βουλή, ζητώντας έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Γκίκα Χαρδούβελη.


Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου