Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ερωτήματα & ενστάσεις από την ΡΑΚ για την κατανομή επιχορηγήσεων στους συλλόγους του Παλαιού Φαλήρου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20/2) συζητήθηκε το θέμα των επιχορηγήσεων των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων Παλαιού Φαλήρου.

Από πλευράς μείζονος Αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν ενστάσεις για τη διαδικασία κατανομής των χρημάτων, καθώς ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Κώστας Μερκουράκης ζήτησε να ενημερωθούν οι Σύμβουλοι για τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε ο καταμερισμός των χρημάτων.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΡΑΚ Κώστας Μερκουράκης, στην τοποθέτησή του αναρωτήθηκε για το αν υπάρχουν «συγκεκριμένα κριτήρια ή προϋποθέσεις» με τα οποία προχωρά ο Δήμος στη χρηματοδότηση των συλλόγων.

Παράλληλα, ρώτησε αν είναι υποχρεωμένοι οι σύλλογοι και τα σωματεία «να καταθέτουν στο Δήμο προϋπολογισμό και πρακτικά του κύκλου εργασιών τους» προκειμένου να απαιτήσουν ενίσχυση.

Στις ερωτήσεις του επικεφαλής της ΡΑΚ, ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, απάντησε πως η όλη διαδικασία ανήκει στη δική του ευθύνη, όπως επίσης η κατανομή και το ύψος των επιχορηγήσεων. Τέλος, τόνισε πως οι σύλλογοι συνηθίζουν να ζητούν περισσότερα χρήματα, ωστόσο αυτός επιμένει να κρατά τις δαπάνες χαμηλά, ενώ αρνήθηκε να επανεξετάσει το ύψος των επιδοτήσεων, όπως και να θεσπίσει μια νέα διαδικασία χρηματοδότησης.

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση ψήφισε να δοθούν τα χρήματα στους συλλόγους και τα σωματεία της πόλης μας -έστω και με την παρούσα κατανομή- καθώς για πολλούς από αυτούς είναι ζήτημα επιβίωσης να λάβουν ενίσχυση. Παρόλα αυτά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΑΚ επιφυλάχθηκαν να επανέλθουν με νέα ερωτήματα και προτάσεις σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται, στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης μας, αναδημοσιεύουμε την πρόταση (της παράταξης) Χατζηδάκη για την επιχορήγηση των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων Παλαιού Φαλήρου για το έτος 2015.



Σημειώνεται, πως σε συνομιλίες των ανθρώπων της ΡΑΚ με συλλόγους και σωματεία έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς πολλά παράπονα για τον τρόπο και τις επιλογές χρηματοδότησης της πλειοψηφίας.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου