Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

”Ο Καζαντζάκης στην Ελλάδα του Σήμερα” . Εκδήλωση Πολιτισμού στην Νέα Σμύρνη

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Με αφορμή τα 132 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη και τα 11 χρόνια από το θάνατο της Ελένης Καζαντζάκη, ο Σύλλογος Κρητών της Νέας Σμύρνης και οι εκδόσεις Καζαντζάκης σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης οργάνωσαν στο δημοτικό πολυχώρο «Γαλαξίας» εκδήλωση για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Η Νίκη Σταύρου, διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκης, μίλησε για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα και ο ηθοποιός Διογένης Τριανταφυλλίδης διάβασε απόσπασμα από το «Αναφορά στο Γκρέκο», ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και ο Νικήτας Περαθωράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών και δημοτικός σύμβουλος.


Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Νικήτας Περαθωράκης, τονίζοντας την επιθυμία του να αναδειχτεί το έργο του Συλλόγου και εξηγώντας πως η επιλογή του Νίκου Καζαντζάκη για την εκδήλωση αυτή ήταν προφανής λόγω της αξίας και της διαχρονικότητάς του έργου του.


Η Νίκη Σταύρου αναφέρθηκε στην αναγνωρισημότητα του έργου του μεγάλου συγγραφέα, που παρά τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε στο παρελθόν από την Εκκλησία και την Πολιτεία, πλέον το έργο του έχει αναγνωριστεί και από τους πολέμιους του της εποχής εκείνης.

  
Πηγή: www.ilioupoligiaolous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου