Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μαύρο σκέτο, χωρίς κόκκινο


Συνεχίζεται η κατάληψη έστω κι αν το πρόγραμμα
που κάνουν οι αντιεξουσιαστές δεν βγαίνει
πλέον στον αέρα. /
EUROKINISSΙ
Συνήθως οι καταλήψεις σε διάφορα ΜΜΕ κρατούν συμβολικά κάποιες ώρες. Ούτε καν ώρες. Εδώ όμως, η κατάληψη στον «105.5 Στο Κόκκινο» από αντιεξουσιαστές, το ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη έκλεισε 24ωρο.

Και συνεχίζεται ακόμα και τώρα (πρωί Τρίτης, ξεκίνησε Δευτέρα νωρίς-νωρίς). Συνεχίζεται έστω κι αν το πρόγραμμα που κάνουν οι αντιεξουσιαστές δεν βγαίνει πλέον στον αέρα. Ούτε στα FM (στους 105.5 αναμεταδίδεται ο «Κόκκινος» Θεσσαλονίκης) ούτε στο internet μέσω live streaming. Το θέμα είναι πως οι καταλήψεις εξαπλώνονται, σειρά πήρε τώρα και ο «102.8 Στο Κόκκινο» Καβάλας.

Θεμιτές οι καταλήψεις των αντιεξουσιαστών ακόμα και σε ΜΜΕ που πάντοτε ήταν ανοιχτά σε αυτούς. Όπως ο «105.5 Στο Κόκκινο». Αλλά να μην δεχτούμε και αυτό που λένε για το συγκεκριμένο ραδιόφωνο, μην τρελαθούμε κιόλας: «Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού είναι προφανής: το “Κόκκινο” είναι ένα καθεστωτικό αλλά και πλέον κυβερνητικό ραδιόφωνο ή αλλιώς θα λέγαμε ο τηλεβόας της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εντάξει, συγγνώμη, αλλά εδώ γελάμε.

Και συνεχίζουν: «Το “Κόκκινο” όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του μιντιακού συρφετού διαστρεβλώνουν το συνολικό πλαίσιο του αγώνα των απεργών πείνας και των δράσεων αλληλεγγύης σε αυτούς». Το καταλαβαίνω να το λες για τα υπόλοιπα ΜΜΕ, αλλά για τον «105.5 Στο Κόκκινο» που ήταν και είναι πάντοτε ανοιχτός στα κινήματα;

«Το ραδιόφωνο ήταν και θα είναι πάντα ανοικτό στην ειδησεογραφία και τις διαφορετικές οπτικές καθώς και στην διακίνηση των απόψεων εκτός από αυτές των φασιστών και της Χρυσής Αυγής. Αυτό έκανε πάντα αυτό θα κάνει όσο υπάρχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, χθες το απόγευμα, ο ραδιοσταθμός.

«Η συνεχιζόμενη ομηρία του "αέρα" έχει ξεπεράσει τα όρια του συμβολικού απέναντι στην μοναδική φωνή που έχει σήμερα η Αριστερά για να διατυπώσει στα ηλεκτρονικά μέσα την δική της άποψη. Δεν κατανοούμε και διαφωνούμε με αυτή την ενέργεια».

Η κατάληψη ξεκίνησε νωρίς το πρωί με κύρια αιτήματα την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, του γνωστού «κουκουλονόμου» καθώς και του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ'. 

Πηγή: www.efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου