Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ρένα Δούρου: Διευκρινίσεις για άνοιγμα λογαριασμού της Περιφέρειας Αττικής στην ΤτΕ

Λόγω του θορύβου που προκλήθηκε, με αφορμή τη μεταφορά των αποθεματικών της Περιφέρειας Αττικής από 99 λογαριασμούς σε εμπορικές τράπεζες σε έναν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, η Ρένα Δούρου προχώρησε σε διευκρινίσεις:

Απαραίτητες διευκρινίσεις προς όψιμα ανησυχούντες σχετικά με τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής: 

• Η Δύναμη Ζωής έφερε προς έγκριση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την ανάγκη να ανοιχθεί από την Περιφέρεια λογαριασμός ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου θα μεταφερθούν κεφάλαια που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσής τους.

• ​Για τη μεταφορά ποσών στο λογαριασμό ισχύει η υπ’αριθμ απόφαση 350/2014.
 
• Το λογαριασμό θα δεσμεύουν ο εκάστοτε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών, αναπληρούμενος από τον προϊστάμενο της ταμειακής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών καθώς κι ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος, αναπληρούμενος από την περιφερειακή σύμβουλο, Αιμιλία Τζίβα, και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καραμάνος.
 
• ​Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την εξουσιοδότηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καραμάνου για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί το μέγιστο δυνατό ποσό από τους υπάρχοντες μη προθεσμιακούς λογαριασμούς της Περιφέρειας Αττικής στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό.
 
• ​Η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
 
• Εν κατακλείδι: Μέχρι σήμερα 110 εκατομμύρια της Περιφέρειας βρίσκονται διάσπαρτα σε 99 λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών, σχεδόν άτοκα!

• ​Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συγκεντρωθούν σε έναν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε στη συνέχεια να αξιοποιηθούν με υψηλό επιτόκιο. Με διαφανείς και διαγωνιστικές διαδικασίες, με υπευθυνότητα προς το δημόσιο συμφέρον, με εντιμότητα προς τους πολίτες.
 
• ​Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ή / και γράφονται, είτε περί του ύψους του ποσού είτε περί του σκοπού του λογαριασμού, εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, ιδιαίτερα προκλητικές όταν εκφέρονται από τους υπαίτιους της οικονομικής καταβαράθρωσης της χώρας.
 
• ​Αλγεινή τέλος εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και άλλα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, αναφερόμενα στο άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ, έκαναν λόγο για «απιστία» και επικίνδυνη και ασταθή οικονομική κίνηση που μπορεί να επιφέρει ως και ποινικές κυρώσεις.

Στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, όλοι φέρουμε ακέραια την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου