«Ζητάμε το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα που δεν έχει παίξει τον ρόλο που έχουν παίξει άλλες τράπεζες» σημείωσε
η Ρένα Δούρου, υποστηρίζοντας την απόφαση να κατατεθεί τμήμα των αποθεμάτων της Περιφέρειας Αττικής στην ΤτΕ, προσθέτοντας ότι «ο λογαριασμός ανοίγει σε μια σοβαρή τράπεζα για να πάψει να είναι πλεόνασμα απραξίας».

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε την κατάθεση 80 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς μέχρι σήμερα 110 εκατομμύρια της Περιφέρειας βρίσκονταν διάσπαρτα σε 99 λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών, σχεδόν άτοκα.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συγκεντρωθούν σε έναν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε στη συνέχεια να αξιοποιηθούν με υψηλό επιτόκιο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Χ. Καραμάνο, «εμείς φτιάχνουμε έναν συγκεντρωτικό λογαριασμό σε ένα ουδέτερο έδαφος, στην Τράπεζα της Ελλάδος, και αφού μεταφερθούν εκεί τα λεφτά -έχει αρχίσει η μεταφορά τους σήμερα- μετέπειτα θα κάνουμε διαγωνισμό, θα πάρουμε προσφορές και θα αξιολογήσουμε ποια είναι η πλέον συμφέρουσα».

Η απόφαση αυτή συνάντησε έντονες αντιδράσεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και βουλευτές της Ν.Δ. που έκαναν λόγο για «απιστία και επικίνδυνη και ασταθή οικονομική κίνηση που μπορεί να επιφέρει ως και ποινικές κυρώσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ, που επέλεξε να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί «τα λεφτά των ταμείων, του ΟΑΕΔ, των αγροτών, των ΔΕΚΟ, της Περιφέρειας Αττικής».

Κύκλοι της Περιφέρειας πάντως αναφερόμενοι στις αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τονίζουν πως τέτοιοι υπαινιγμοί «είναι ιδιαίτερα προκλητικοί όταν εκφέρονται από τους υπαίτιους της οικονομικής καταβαράθρωσης της χώρας», προσθέτοντας πως «στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, όλοι φέρουμε ακέραια την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας».

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη σε όσους πήραν τον λόγο και είπαν ότι η Περιφέρεια θέλει να δώσει τα χρήματα για να ικανοποιήσει κυβερνητικές επιταγές, είπε: «Θέλω να μου ζητήσουν συγγνώμη».

Πηγή: www.avgi.gr