Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ηλιούπολη: Περιμένοντας το ΣτΕ για το Ρέμα Πικροδάφνης


Με προσφυγές στο ΣτΕ κάτοικοι της νοτιοανατολικής Αθήνας καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια να προστατεύουν το ρέμα της Πικροδάφνης, ενώ χθες μαζί με την παράταξη
«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» πέτυχαν να μη συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.

Τα έργα εξελίσσονται σε δύο τμήματα του ρέματος που βρίσκονται στην Ηλιούπολη και ήδη έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στην κατάφυτη κοίτη του.

Επιπλέον σε περίπτωση νεροποντής θα πολλαπλασιάσουν το ενδεχόμενο πλημμύρας στους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου, τους οποίους επίσης διασχίζει το ρέμα.

Στις 2 Μαρτίου το Ε' Τμήμα του ΣτΕ επέβαλε αναστολή των έργων αποχέτευσης ομβρίων που υλοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης στο ύψος της οδού Τζαβέλα μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής οχτώ κατοίκων του Αγίου Δημητρίου και του Παλαιού Φαλήρου, που διαμαρτύρονται γιατί υλοποιούνται χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το 2012 η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας είχε δώσει έγκριση για την έναρξη των έργων, υποστηρίζοντας ότι δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη, παρά την αντίθετη επιταγή του νόμου.

Με άλλη προσφυγή, 14 κάτοικοι της περιοχής ζητούν να μην προχωρήσουν τα έργα σε τμήμα 200 μέτρων που έχουν ξεκινήσει χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το ρέμα στα όρια του Δήμου Ηλιούπολης έχει μήκος 700 μέτρων, αλλά στα 500 έχουν γίνει βάναυσες παρεμβάσεις από το 2002.

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου