Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τι θα σκεφτόσασταν για μια κοπέλα που φοράει τέτοια ρούχα;

Η εξωτερική εικόνα μιας γυναίκας προδίδει τον χαρακτήρα της;

Πάνω σε αυτό τον προβληματισμό, μια νέα διαφημιστική καμπάνια παροτρύνει να μην
κρίνουμε την γυναικεία προσωπικότητα από τα χαμηλά ή ψηλά τακούνια που φοράει, από τις σεμνές ή πιο κοντές φούστες και τα ανοιχτά ή πιο κλειστά μπλουζάκια με τα οποία επιλέγει να ντυθεί για να βγει έξω.

Φρόνιμη, θρασύς, βαρετή, παλαιών αρχών είναι μόνο ορισμένες από τις ταμπέλες που ο κόσμος έχει την τάση να βάζει σε μια γυναίκα ανάλογα με τον τρόπο που ντύνεται.

Το κόψιμο μιας μπλούζας, το μήκος της φούστας που επιλέγει να φορέσει μια γυναίκα, το ύψος των τακουνιών της θεωρούνται παράγοντες που επηρεάζουν την αντίληψη που αποκτά κάποιος για εκείνη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, η επιλογή ντυσίματος φανερώνει πολλά για τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Το τυπικό ντύσιμο δείχνει ευσυνειδησία, το "αντισυμβατικό" πως είμαστε ανοιχτοί στα πάντα, το μπούστο και τα ακριβά ρούχα θεωρείται πως δείχνουν για τις γυναίκες ναρκισσισμό. Κατά πόσο τα συγκεκριμένα ευρήματα της έρευνας οδηγούν στην αλήθεια για την προσωπικότητα μιας γυναίκας;

Η διαφημιστική καμπάνια που δημιουργήθηκε για τη σουηδική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Terre Des Femmes από την Theresa Wlokka και μια μαθητική ομάδα από το Αμβούργο της Γερμανίας, εστιάζει στην ισότητα των δύο φύλων και σκοπό έχει να υπενθυμίσει πως η αξία μιας γυναίκας δεν θα έπρεπε ποτέ να εκτιμάται από τη λαιμόκοψη της μπλούζας της ή το ύψος των τακουνιών της.

Για ορισμένους, το ύψος των τακουνιών και το μήκος της φούστας μιας γυναίκας θεωρείται ότι αποτελούν μέρος μιας αόριστης και σχεδόν επιπόλαιης προσωπικότητας. Αυτά τα κριτήρια φαίνεται φυσικά, πόσο παράλογα είναι όταν εξετάζονται μεμονωμένα και όταν έρχεται η συνειδητοποίηση πως ανεξαρτήτως των ρούχων, το πρόσωπο που τα φοράει δεν παύει να είναι άνθρωπος με μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα.

Η γυναικεία προσωπικότητα δεν είναι συνώνυμο της ντουλάπας που έχει στο δωμάτιο της. Ο τρόπος που επιλέγει να ντύνεται κάθε γυναίκα είναι παροδικός, στηρίζεται σε τάσεις και μόδες της εκάστοτε εποχής. Ο χαρακτήρας σχετίζεται με ερεθίσματα που αποκλείουν από τη διαμόρφωσή του, στοιχεία όπως μια γυναικεία γκαρνταρόμπα. Η φεμινιστική οργάνωση στοχεύει να καταπολεμήσει τα στερεότυπα που γεννιούνται από γρήγορες κρίσεις και προδικάζουν έναν άνθρωπο πριν του δοθεί η ευκαιρία να ξετυλίξει τα χαρτιά του.
Η θέα των ποδών της διεσκέδασε την ερωτικήν μου μέθην ως φιάλη αμμωνίας τιθεμένη υπό την ρίνα οινοβαρούς / Εμμανουήλ Ροΐδης
Οι άνθρωποι έχουν την τάση να συνδέουν όποιον έχει διαφορετική εμφάνιση και συμπεριφορά με παράνομες και ανήθικες δραστηριότητες / Marilyn Manson
Πηγή: www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου