Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τέλος χρόνου για τη διαπλοκή


Με την υπόθεση Κατρούγκαλου τελείωσε ο μήνας του μέλιτος της κυβέρνησης και ενός τμήματος της τραπεζικής και μιντιακής διαπλοκής. Μονομερής ήταν ο μήνας του μέλιτος, από μόνοι τους τον είχαν
ανακηρύξει ως τέτοιο οι διαπλεκόμενοι, εκείνοι έγλειφαν με άρθρα του στυλ «θα ηττηθεί ο Σόιμπλε».

Κάτι περίμεναν ότι θα λάβουν κι όταν διαπίστωσαν ότι δεν το λαμβάνουν, έριξαν προειδοποιητικές βολές -«όλα λάθος τα κάνει η κυβέρνηση»- για να ακολουθήσει ο κανονιοβολισμός του Κατρούγκαλου.

Αν διάβαζες τον τίτλο του «Βήματος» και τα ρεπορτάζ των καναλιών και των σάιτ επί του τίτλου, θα νόμιζες ότι ο υπουργός πουλάει διορισμούς με ποσοστό 12%, το οποίο θα λάβει από όλους -πάνω από 5.000- τους απολυμένους του Δημοσίου.

Έπρεπε να ακούσεις τον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο για να καταλάβεις ότι η υπόθεση δεν αφορούσε πρόσληψη αλλά μισθολογική διαφορά και ότι το 2014, πριν εκλεγεί καν ευρωβουλευτής, είχε για πελάτες στο δικηγορικό γραφείο του είκοσι σχολικούς φύλακες, από τους οποίους θα πληρωνόταν μόνο αν δικαιώνονταν από το δικαστήριο και όχι αν άλλαζε ο νόμος.

Συκοφαντία ξεκάθαρη, σε αγαστή συνεργασία με τη Ν.Δ.: Ο Βορίδης και ο Άδωνις ήξεραν από πριν για το πλαστογραφημένο έγγραφο που δημοσίευσε το «Βήμα» και καλό θα ήταν να τους ρωτήσει κάποιος πώς το ήξεραν. Συκοφαντία μελετημένη για να πλήξει την κυβέρνηση στο άτρωτο σημείο της, την ηθική καθαρότητα.

Συκοφαντία που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, μια μέρα πριν επισκεφτεί ο Τσίπρας την Μέρκελ, έτσι, για να έχουν να γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες ότι έρχεται στο Βερολίνο ο πρόεδρος μιας κυβέρνησης που έχει διεφθαρμένους υπουργούς.

Κάπως έτσι, ο μήνας του μέλιτος τέλειωσε. Ευτυχώς. Ευτυχώς για την κυβέρνηση, που κατάλαβε ότι το παλαιό καθεστώς, κόμματα, τράπεζες, ΜΜΕ που εξαρτώνται από τράπεζες, δεν πρόκειται να της χαριστεί με τίποτα, ότι την κατάλληλη ώρα θα την χτυπήσει με τον πιο σκληρό και ανορθόδοξο τρόπο. Αυτή είναι η φυσική φορά των πραγμάτων, η διαπλοκή θα χτυπάει την κυβέρνηση της Αριστεράς και η κυβέρνηση της Αριστεράς θα χτυπάει τη διαπλοκή κάνοντας πράξη αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Οι πράξεις είναι η καλύτερη απάντηση στο τραπεζικό - μιντιακό σύστημα. Η ενεργοποίηση των τραπεζικών μετοχών που κατέχει το Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ, η ρύθμιση των κόκκινων δανείων υπέρ των οφειλετών και όχι υπέρ των τραπεζών, ο επανέλεγχος των δανείων που έχουν πάρει τα ΜΜΕ από τις τράπεζες και η θέσπιση αυστηρών κανόνων για την εφεξής δανειοδότηση, η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, η άρση των σκανδαλωδών φοροαπαλλαγών που έχουν δοθεί στα κανάλια, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με τρόπο που θα την κάνει άκρως ελκυστική, άρα και άκρως ανταγωνιστική.

Όταν οι άλλοι χτυπούν κάτω από τη μέση, η κυβέρνηση οφείλει να παραμένει ψύχραιμη και να εφαρμόζει τους νόμους. Είναι δείγμα ηθικής ανωτερότητας και, προπαντός, υποχρέωση απέναντι σε εκείνους που την ψήφισαν.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου