Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Οι καμένοι

γράφει ο Kartesios

Συνεχίζεται, λέει, η ενόχληση των ευρωπαίων ηγετών από τη δήλωση του Πάνου Καμμένου σχετικά με την… «αποστολή τζιχαντιστών από την Αθήνα στο Βερολίνο». Αν όντως ισχύει αυτή η ενόχληση, τότε πραγματικά μιλάμε για τα πλέον καμένα ηγετικά μυαλά.

Ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει: «Αν πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα, να ξέρουν ότι εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητά τους και πάνε στο Βερολίνο. Μεταξύ αυτών των μεταναστών, αν υπάρχουν και κάποιοι που έχουν περάσει και για τους οποίους δεν έχει ελεγχθεί αν βρίσκονται στο πλευρό του ISIS, θα είναι ευθύνη της Ευρώπης που θα έχει αποφασίσει να χτυπήσει την Ελλάδα. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ασκεί η σημερινή κυβέρνηση».

Η αναστολή της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ ομολογείται απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους ότι είναι ο σπουδαιότερος λόγος για τον οποίο η Ελλάδα έχει καταντήσει η μεγαλύτερη φυλακή μεταναστών του κόσμου.

Η υπογραφείσα συνθήκη από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, σε κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε αντιμετωπιστεί ως εσχάτη προδοσία. Αντ’ αυτού, στην Ελλάδα, η πρώην κυβερνητική βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, το είχε αναγάγει σε επιτυχία διότι παίρνουμε φραγκάκια για κάθε μετανάστη που κλειδαμπαρώνουμε στη χώρα.

Η κατάργηση αυτής της συνθήκης θα έπρεπε να είναι από τις βασικές προτεραιότητες κάθε ελληνικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή της ατζέντα. Ένα μόνιμο αίτημα.

Πέραν τούτου, δεν θυμάμαι να είχε γίνει τόσο μεγάλος ντόρος στα ευρωπαϊκά σαλόνια το 2011, όταν η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είχε αποφασίσει να εκδώσει προσωρινές άδειες παραμονής, διάρκειας έξι μηνών, στους περίπου 26.000 Τυνήσιους πρόσφυγες, ώστε αυτοί να εγκαταλείψουν τη χώρα με κατεύθυνση τη Βόρεια Ευρώπη. Μάλιστα, εκείνο το θέμα είχε μετατραπεί από ευρωπαϊκό σε διακρατικό με τη Γαλλία να κλείνει τα σύνορά της με την Ιταλία για 6 ώρες.

Αν ο Καμμένος, λοιπόν, έγινε ενοχλητικός με μία χονδροειδή μεν, απλή προειδοποίηση δε, τότε τι θα έπρεπε να είχαν κάνει οι Ευρωπαίοι ηγέτες με τον Μπερλουσκόνι που πήρε απόφαση να καταργήσει τη Δουβλίνο ΙΙ και μάλιστα την εκτέλεσε έστω και για λίγο;

Όμως άλλο η Ιταλία και ο Μπερλουσκόνι και άλλο ένας Έλληνας πολιτικός. Έτσι το βλέπει η Ευρώπη διότι έτσι τη μάθαμε να το βλέπει. Αν τώρα πιάσουμε το ζήτημα των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους, εκεί έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον το θέμα.

Πρώτον, διότι το μακελειό στη Γαλλία το πραγματοποίησαν Γάλλοι πολίτες και όχι μετανάστες που έφυγαν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Δεύτερον, διότι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες φεύγουν καραβάνια οι πολίτες για να ενταχθούν στους τζιχαντιστές και όχι από την Ελλάδα.

Τρίτον, διότι απίστευτα μεγαλύτερη ενόχληση θα έπρεπε να δείχνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες για τον Ερντογάν που κλείνει τα μάτια στα πάνε – έλα των τζιχαντιστών μέσα από την Τουρκία, παρά για μία χονδροειδέστατη μεν, απλή δήλωση δε, του Καμμένου. Όμως άλλη η … κατανόηση που δείχνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην Τουρκία και άλλη στην Ελλάδα.

Τέταρτον, διότι ας φρόντιζαν οι Δυτικοί να μην οργώσουν το έδαφος για τη σπορά και την ανάπτυξη των φανατικών μουσουλμάνων, με την ανοχή τους στο Ισραήλ και με τους βομβαρδισμούς τους όπου γούσταραν δολοφονώντας χιλιάδες άμαχους αλλόθρησκους. Οι σταυροφόροι τώρα κλάνουν μέντες για τα αποτελέσματα των δικών τους έργων. Ταράζονται με τους εφιάλτες που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Όπως τότε με τους Ταλιμπάν και τον Μπιν Λάντεν. Ποιος τους γιγάντωσε; Ποιος τους στήριζε; Ποιος τους ντάντευε και τους χρηματοδοτούσε; Ποιος τους έδωσε όπλα; Ποιος έκανε τα στραβά μάτια στις αγριότητές τους όσο καιρό βόλευαν τις επιδιώξεις της Δύσης;

Και τώρα, ποιοι χρηματοδότησαν, ποιοι έδωσαν όπλα, ποιοι άφησαν τους τζιχαντιστές να γιγαντωθούν επειδή βόλευαν ως σύμμαχοι της Δύσης ενάντια σε καθεστώτα που δεν ικανοποιούσαν πλέον τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών της Δύσης που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεκληρίσουν λαούς και να στήσουν αιματηρούς εμφυλίους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πετρελαϊκών κολοσσών τους; Να θυμηθούμε τις κόντρες της Gazprom με την ιταλική ENI για τα πετρέλαια της Λιβύης; Να θυμηθούμε ότι πλακώνονταν οι δυτικοί με τους Καταριανούς για το ποιος θα βοηθούσε πρώτος και περισσότερο τους εκάστοτε αντικαθεστωτικούς ώστε να εξασφαλίσουν τις πετρελαιοπηγές στη νέα κατάσταση;

Αν δεν ήταν τραγικά όλα αυτά, θα ήταν αφόρητα βαρετά. Χέστηκαν η Δύση, οι Βρυξέλλες, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία για τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα και την καταπίεση των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Τον πλούτο τους θέλουν και συμμαχούν με τον κάθε διάβολο για να τα μεγαλώσουν. Κι όταν δεν υπάρχει διάβολος, φτιάχνουν έναν κι ας είναι χειρότερος από εκείνον τον διάβολο που πολεμούν.

Κατά τ’ άλλα, τους ενόχλησε η δήλωση του Καμμένου και έκαναν γκρίνιες στον Τσίπρα στη μίνι σύνοδο κορυφής για τις δηλώσεις του, αντί να κοιτάξουν πώς θα σωθούν από τη φωτιά που οι ίδιοι άναψαν.

Γιατί αν δεν το προλάβουν το κακό που έρχεται, πολλούς καμένους θα δούμε και ο Καμμένος θα είναι το μικρότερο πρόβλημά τους.

Πηγή: kartesios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου