Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης

Το πρώτο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καταθέτει σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η κυβέρνηση  το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση
πυλώνα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την δωρεάν ηλεκτροδότηση νοικοκυριών μέσα στο 2015, επίδομα ενοικίου για 30.000 άπορες οικογένειες και πρόγραμμα σίτισης με εκπτωτικά κουπόνια.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 kWh σε νοικοκυριά που, είτε είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι, αλλά και σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα λόγω οφειλών.

Επιπλέον, όσον αφορά στη στέγαση, το μέτρο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο επιδότησης ενοικίου και σε πρώτη φάση θα αφορά 30.000 νοικοκυριά που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο ακίνητο στην περιφέρεια που διαβιούν.

Η επιδότηση θα αφορά νέες μισθώσεις αλλά και ανανέωση παλαιότερων και θα ανέρχεται σε 70 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 220 ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ποσό θα δίνεται απευθείας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και κατά πληροφορίες θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν θα υπόκειται σε κρατήσεις. Επίσης, αναμένεται να υπάρξει πρόβλεψη για συμψηφισμό οφειλών.

Τα μέτρα για τη σίτιση θα αφορούν 300.000 οικογένειες και θα υλοποιηθούν μέσω εκπτωτικών κουπονιών ή άλλο ηλεκτρονικό τρόπο.

Σημειώνεται ότι θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ εάν πρόκειται για άνεργους που δεν λαμβάνουν επιδόματα τότε θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωσή τους.

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να κατατεθούν νομοσχέδια για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την προστασία της πρώτης κατοικίας, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς και πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου