Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

"Ανατροπή στη Γλυφάδα": Δραστηριοποίηση όλων των μελών για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων του Δήμου

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των μελών της δημοτικής κίνησης "Ανατροπή στη Γλυφάδα", πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Μάρτη στο δημαρχείο της πόλης η 2η μετεκλογική
συνέλευση με θέμα τον απολογισμό και τον προγραμματισμό της κίνησης στις νέες ευνοϊκότερες συνθήκες.
 
Στη συνέλευση παραβρέθηκε και έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και ο συμπολίτης μας Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης μέλος της δημοτικής μας κίνησης.
 
Ο επί κεφαλής της κίνησης, δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης στην κεντρική ομιλία του, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Βαγγελάτου και Θανάσης Ηλιόπουλος αναφέρθηκαν με τις παρεμβάσεις τους αναλυτικά, τόσο στα οξυνόμενα συνεχώς προβλήματα της Γλυφάδας που ακόμη περιμένουν τη λύση τους, όσο και στον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή του κ. Παπανικολάου.

Καταδείχθηκε με στοιχεία η συνεπής και εμπεριστατωμένη παρουσία τους στο Δ.Σ. όπου ξεσκεπάζουν τη λανθασμένη και μακριά από τις αναγκαίες λύσεις πολιτική της διοίκησης Παπανικολάου, ενώ ταυτόχρονα υποβάλλουν συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις. 

Ειδική αναφορά έγινε στην υποβαθμισμένη λειτουργία των παιδικών σταθμών (και πάλι πάνω από 400 παιδιά έμειναν και φέτος εκτός) και των κοινωνικών υπηρεσιών, στην απαράδεκτη και παράνομη προώθηση της κατασκευής νέου νεκροταφείου δίπλα στο χώρο του στρατοπέδου της αεροπορίας στην προστατευόμενη δασική ή αναδασωτέα Α’ Ζώνη του Υμηττού, στην υποστήριξη που παρέχει ο δήμος στα σχέδια ξεπουλήματος της παραλίας και του χώρου των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», καθώς και στην τελευταία νομικά έωλη και απαράδεκτη παραχώρηση στη Μητρόπολη ενός οικοπέδου «φιλέτου» από τα ελάχιστα που έχει στην κυριότητά του ο Δήμος. 

Καθορίσθηκαν οι βασικοί στόχοι για τον επόμενο χρόνο που είναι:
  • Η ανακοπή της κατάρρευσης των υπηρεσιών του δήμου και κυρίως των κοινωνικών παροχών του προς τους δημότες για τη δημιουργία από το δήμο ασπίδας κοινωνικής προστασίας για όλους τους Γλυφαδιώτες.
  • Η πίεση για τη λήψη μέτρων διαφανούς λειτουργίας, πάταξης της κακοδιαχείρισης με στόχο την οικονομική ανακούφιση των δημοτών.
  • Η διεκδίκηση μαζί με την Περιφέρεια Αττικής (μακριά από ιδιωτικά συμφέροντα) προγράμματος αποκεντρωμένης διαχείρισης των σύμμεικτων απορριμμάτων με στόχο την αυξημένη ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που στέλνονται στη χωματερή που ταυτόχρονα θα επιφέρει μείωση του κόστους και αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών.
  • Η επαναφορά του αιτήματος της κατάργησης του πρασινόσημου.
  • Η υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας με έμφαση την παραλία της Γλυφάδας, την υπεράσπιση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και τον Υμηττό.
Αποφασίσθηκαν μέτρα για μόνιμη και αποδοτική σύνδεση με την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Νοτίων Προαστίων, για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και σύνδεση με τους Γλυφαδιώτες, την καλύτερη λειτουργία της δημοτικής κίνησης και των οργάνων της.

Τέλος εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις για τη Διακήρυξη Αρχών στις νέες συνθήκες, οι τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας και εκλέχθηκε ομόφωνα η Νέα Διοικούσα Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου