Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

«Εκτός Πλάνου» για τις παιδικές χαρές του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η νεοσύστατη δημοτική κίνηση «Εκτός Πλάνου» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις παιδικές χαρές τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η δημοτική αρχή «αναθέτει στους ιδιώτες την ανάπλαση και συντήρηση δημόσιων χώρων όπως οι παιδικές χαρές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Την ίδια περίοδο που οι πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ ρημάζουν τη χώρα, που η δημόσια γη και περιουσία ξεπουλιέται στους ιδιώτες, που τα σχολεία και τα νοσοκομεία αφήνονται να διαλυθούν χωρίς χρηματοδότηση, που κάθε κοινωνικό δικαίωμα απειλείται με συντριβή, στα αποκαΐδια της πολιτικής των μνημονίων φυτρώνουν κάθε είδους Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Εθελοντές «όλοι μαζί μπορούμε», φιλάνθρωπες ζάπλουτες κυρίες, επιχειρήσεις και Τράπεζες με «κοινωνικές ευαισθησίες».

Εκεί που το Κράτος αποσύρεται και ο άνεργος ή ο εργαζόμενος με τον πετσοκομμένο μισθό καλείται να πληρώσει ακόμα και για το φωτοτυπικό χαρτί και την τραπεζοκόμο στο δημοτικό σχολείο του παιδιού του, έρχονται οι ιδιώτες-«ευεργέτες». Εκεί που χαρίζουν δημοτικά τέλη και φόρους σε μεγάλες επιχειρήσεις παίρνουν πίσω κάποια ψίχουλα από φιλανθρωπίες και χορηγίες.

Αυτή η λογική βγάζει ενισχυμένο τον επιχειρηματία και ζημιωμένους εμάς (που θα κληθούμε να πληρώσουμε αυξήσεις σε δημοτικά τέλη κτλ). Είναι γνωστό δηλαδή πως κανένας επιχειρηματίας δε δωρίζει κάτι για την ψυχή της μάνας του.

Η Δημοτική Αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης -πιστή στις επιταγές του Καλλικράτη- ρίχνει νερό στο μύλο αυτής της πολιτικής, αναθέτοντας στους ιδιώτες την ανάπλαση και συντήρηση δημόσιων χώρων όπως οι παιδικές χαρές. Στο εξής δημόσια γη και κοινά αγαθά θα βρίσκονται υπό την προστασία των χορηγών, η διαμόρφωση, η χρήση και η συντήρηση (μήπως και η πρόσβαση;) θα εξαρτώνται από την «καλή τους διάθεση».

Γιατί πανηγυρίζει ο Δήμαρχος με ιλουστρασιόν διαφημιστικό φυλλάδιο;

Επειδή η Τράπεζα Πειραιώς, που για χάρη της ματώνει ο ελληνικός λαός, και η LAMDA DEVELOPMENT που «δάγκωσε» το φιλέτο του πρώην αεροδρομίου, μοστράρουν το κοινωνικό τους πρόσωπο δίνοντας φραγκοδίφραγκα  για τις παιδικές χαρές-κολυμβήθρες του Σιλωάμ; Επιπλέον ανοίγει η πόρτα να γεμίσουν οι παιδικές χαρές-μικρά λούνα πάρκ με παιχνιδομηχανές που θα ζητάνε αχόρταγα τα ευρώ των γονέων.

Και μετά την «υιοθεσία» των παιδικών χαρών τι άλλο θα ακολουθήσει;

Μήπως η «υιοθεσία» αθλητικών χώρων, σχολείων, δομών περίθαλψης; Οι  υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου;

Τα αυτονόητα και στοιχειώδη δικαιώματα του λαού και των δημοτών και οι αυτονόητες υποχρεώσεις του κράτους και του Δήμου θα γίνουν «ευγενική προσφορά» των ιδιωτών;

Διεκδικούμε:
  • Παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, σχολεία και κοινωνικές υποδομές για όλους, με σταθερή χρηματοδότηση από το Κράτος και το Δήμο.
  • Διεκδίκηση πόρων για το Δήμο από το Κράτος
  • Μείωση των δημοτικών τελών για τους δημότες, αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην πόλη μας».
Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου