Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

«Άφαντα τρία αρχεία από το πρώτο CD της λίστας Λαγκάρντ»...

Αποκαλυπτική η κατάθεση του Στ. Στασινόπουλου, τέως ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τρία αρχεία έλειπαν από το πρώτο CD της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Στέλιος Στασινόπουλος, τέως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, την Τετάρτη, στο Ειδικό Δικαστήριο που θέτει «στο μικροσκόπιο» τους χειρισμούς του Γ. Παπακωνσταντίνου στο γνωστό θέμα.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο κ. Στασινόπουλος τόνισε ότι τα  πρώτα στοιχεία «έδειχναν» ότι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου απέκρυψαν εισόδημα ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.


Αναλυτικά περιέγραψε ο κ. Στασινόπουλος τη διαδικασία, με την οποία παρέλαβε το "στικάκι" με τη λίστα Λαγκάρντ, τον Οκτώβριο του 2012. Το παρέλαβε -είπε- διπλωμένο σε μια κόλλα χαρτί, σε ένα φάκελλο που έφερε την ένδειξη «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Είπε, μεταξύ άλλων ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ:  «Είχε προγραμματιστεί, θυμάμαι, μια σύσκεψη, και εν αναμονή της εμφανίστηκε ο διευθυντής οργάνωσης του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος μου παρέδωσε τον σχετικό φάκελο. Μου είπε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του φακέλου. Ανέβηκα αμέσως στον τότε οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρήγορη Πεπόνη και ύστερα από συνεννόηση μαζί του, του το παρέδωσα χέρι με χέρι».

Για την παραλαβή του δεύτερου cd της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Στασινόπουλος κατέθεσε:

«Με εντολή Στουρνάρα, τότε υπουργού Οικονομικών, συστήθηκε επιτροπή η οποία ταξίδεψε στις 20 Δεκεμβρίου 2012 στο Παρίσι. Επέστρεψε αυθημερόν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Προσωπικά ήμουν σε συνεχή επαφή με τον κ. Πεπόνη. Ήλθε η επιτροπή κατευθείαν στο γραφείο μου, μου παρεδόθη σφραγισμένο δέμα.Έφτιαξα επί τόπου αντίγραφο του cd και το παρέδωσα στον οικονομικό εισαγγελέα, παρουσία όλων, και μετά παρεδόθη το υλικό με δική του εντολή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τον αριθμό των διακριτών αρχείων που εμπεριείχε το συγκεκριμένο,  ο κ. Στασινόπουλος είπε: «Δύο χιλιάδες εξήντα δύο. Τότε ήταν που διαπιστώσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα με το προηγούμενο υλικό. Έλειπαν τρία αρχεία...».

Τέλος, ανέφερε ότι από τα 2.062 ονόματα της λίστας ταυτοποιήθηκαν με ΑΦΜ τα 1.740, κι από αυτά τα 900 παρουσίαζαν μηδενικό υπόλοιπο. «Αρχίσαμε να ελέγχουμε αυτούς που δεν είχαν καμία κάλυψη», εξήγησε.


Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου