Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Δεν υπέγραψαν, λένε οι τρεις - Από email της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ" έφυγε η επιστολή των 9 δημάρχων;

Ύποπτο «παιχνίδι» σε βάρος των δημάρχων Λαυρεωτικής Δ. Λουκά, Κορωπίου Δ. Κιούση και Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη φαίνεται να «παίζουν» κάποιοι άγνωστοι, προς το παρόν, κύκλοι οι οποίοι
προσπαθούν να τους εκθέσουν σε ό,τι αφορά τις θέσεις τους ενόψει της κατάργησης της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. 

Όλα ξεκίνησαν όταν δόθηκε στη δημοσιότητα -όχι από τους τρεις συγκεκριμένους δημάρχους- επιστολή 9 συνολικά δημάρχων του παραλιακού μετώπου με την οποία, υποτίθεται, εξέφραζαν την κάθετη αντίθεσή τους στην κατάργηση της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο η οποία έχει αναλάβει την «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.

Την επιστολή υποτίθεται ότι συνυπέγραφαν εκτός των δημάρχων Κορωπίου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής και οι ομόλογοί τους του Παλαιού Φαλήρου, του Αλίμου, της Γλυφάδας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, της Καλλιθέας και του Μοσχάτου-Ταύρου, οι οποίοι συγκροτούν την επιτροπή που συνέδραμε στη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου.
 
Σε αυτήν μεταξύ άλλων επισημαινόταν ότι «με την προτεινόμενη κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει η σύγχυση, η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και η γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας».

Μόλις όμως η συγκεκριμένη επιστολή δημοσιοποιήθηκε οι κ.κ. Σωφρόνης, Λουκάς και Κιούσης διαχώρισαν τη θέση τους υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε την υπέγραψαν.

Μάλιστα οι δήμαρχοι Κορωπίου και Λαυρεωτικής εξέδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν ότι διαψεύδουν «δημοσίευμα που είδε το φώς της δημοσιότητας και αναρτήθηκε σε διάφορα ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τίτλο: «Την Παράκτιο Μέτωπο στηρίζουν οι Δήμαρχοι των Ν. Προαστίων», δεδομένου ότι ουδέποτε συμφωνήσαμε ή υπογράψαμε κείμενο με το προαναφερόμενο θέμα».

Την ίδια ανακοίνωση - διάψευση οι κ.κ. Κιούσης και Λουκάς προσθέτουν: «Θεωρούμε πρωτίστως ότι πρέπει να υπάρχει συμφωνία στα κοινά κείμενα προς δημοσίευση, ενέργεια η οποία δεν προηγήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας ζητούμε την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης».

Και καταλήγουν: «Σύντομα θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν για το ως άνω θέμα».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr οι ευθύνες για τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης -μη συμφωνημένης- επιστολής, φαίνεται να βαρύνει την "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ" αφού από δικό της e-mail εστάλη η επιστολή προς τους αρμόδιους συντάκτες όλων των μέσων ενημέρωσης, γεγονός που σαφώς και δημιουργεί ερωτήματα -τα οποία πρέπει να απαντηθούν- για τον ρόλο της διοίκησης της υπό διάλυση Εταιρείας.

Πηγή: www.notioanatolika.gr

Διαβάστε σχετικά:
 Οι μνημονιακοί δήμαρχοι της παραλιακής ζώνης περνάνε στην... αντιπολίτευση και παίρνουν τα βουνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου