Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Eurovision: Ένα πανηγυράκι στις πλάτες απολυμένων

Σε διαδήλωση έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision καλούν απόψε στις 19:30, στην Πειραιώς 178, οι απολυμένοι των καταστημάτων Μετρόπολις.

"Τρία χρόνια δίνουμε έναν επίπονο αγώνα, με τη δύναμη της αλληλεγγύης που έχουμε γνωρίσει από σωματεία βάσης, εργατικές συνελεύσεις και συνελεύσεις γειτονιών", δήλωσε η Γεωργία Ανδριοπούλου, απολυμένη των καταστημάτων Μετρόπολις, στον 105.5 στο Κόκκινο και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη. "Ο Ανδρέας Κουρής θα μας βρίσκει πάντα μπροστά του".

Πέντε μέρες πριν τις εκλογές, το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ ανέθεσε απευθείας τη συνδιοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision και τον ελληνικό τελικό, στο MAD TV, του Ανδρέα Κουρή. Πίσω από τα φώτα κρύβεται ένα σκάνδαλο διαρκείας, καταγγέλουν οι απολυμένοι των καταστημάτων Μετρόπολις, στους οποίους ο Ανδρέας Κουρής χρωστάει μισθούς και αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 600.000 ευρώ.

Ακούστε εδώ τι είπε η Γ. Ανδριοπούλου.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η διεξαγωγή του τελικού έχει ανατεθεί από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα απευθείας στον όμιλο MAD, ιδιοκτησίας Ανδρέα Κουρή. Στον ίδιο επιχειρηματία ανήκει και η αλυσίδα των 13 καταστημάτων Μετρόπολις, όπου απασχολούνταν 220 εργαζόμενοι/-ες και έκλεισαν σταδιακά σε διάστημα 4 ετών, απ’ όταν και ανέλαβε ο Ανδρέας Κουρής.

Το σύνολο των οφειλόμενων μισθών και αποζημιώσεων προς τους απολυμένους εργαζόμενους/-ες αγγίζει τα 600.000 ευρώ, ενώ ο Ανδρέας Κουρής έχει οφειλές και προς το δημόσιο και προμηθευτές.

Όπως θυμίζουν οι απολυμένοι των Μετρόπολις σε ανακοίνωσή τους, ο Ανδρέας Κουρής είχε κάνει αίτηση ένταξης των Μετρόπολις στο περιβόητο «άρθρο 99» του πτωχευτικού κώδικα τον Απρίλιο του 2011, υπό την ομπρέλα προστασίας του οποίου έμεινε επί 2 ολόκληρα χρόνια, με τον αρμόδιο διαμεσολαβητή να δίνει τελικά αρνητική γνωμοδότηση. 

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο Αθηνών με την 1149/2013 απόφασή του έχει κρίνει ότι η συμπεριφορά του Ανδρέα Κουρή «είναι αντίθετη προς τα χρηστά ήθη», καθώς «περιέπαιζε τους εργαζόμενους», ενώ «ο ίδιος απολαμβάνει κέρδη από διαφημίσεις και διοργανώσεις πολυδάπανων εκδηλώσεων μέσω της Mad TV A.E. της οποίας τυγχάνει διευθύνων σύμβουλος» και «εισέρρεαν στα ταμεία του μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία καρπωνόταν και από τα οποία ουδέν διατέθηκε έστω σε ένδειξη καλής πίστης προς τους εργαζόμενους».

Κι ενώ στις 25/2 εκδικάστηκε και η αίτηση περί κήρυξης σε πτώχευσης της εταιρείας Μετρόπολις στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τίποτα από όλα αυτά δε σταμάτησε το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ να αναθέσει στην τηλεόραση του MAD τη συνδιοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision και τη διεξαγωγή του ελληνικού τελικού της 4ης Μαρτίου, λαμβάνοντας μάλιστα ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του διαφημιστικό χρόνο.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου