Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Σταύρος Κοντονής: «Συμφωνία με FIFA, UEFA μέχρι 30 Απριλίου»

Συνάντηση με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μετά το πέρας αυτής παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι στις 30 Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα που προτίθεται να επιβάλει η Πολιτεία.

«Εκφράσαμε την πρόθεσή, να μας βοηθήσει η FIFA στα ζητήματα που είναι ανοικτά στον ελληνικό αθλητισμό. Η συζήτηση που είχαμε ήταν εποικοδομητική και θα υπάρχει συμφωνία στις 30 Απριλίου» τόνισε αρχικά ο Σταύρος Κοντονής και συνέχισε:

«Θα ήθελα να ξέρετε ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό του αθλητισμού και όλοι ενδιαφέρονται για την αξιοπιστία και όλα αυτά πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν με την συζήτηση και τον διάλογο. Πρέπει το ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητικός γενικότερα πρέπει να διασφαλιστεί από την αξιοπιστία. Πιστεύω στον διάλογο και προσπαθούμε να διαμορφώνουμε πεδία συνεννόησης. Αυτά τα πεδία θα είναι προωθητικά».

Για το θέμα της διαφάνειας είπε: «Θέλουμε να υπάρχει μια κατεύθυνση προς τη διαφάνεια τον εκδημοκρατισμό και να είστε σίγουροι ότι θα καταλήξουμε σε θετικά συμπεράσματα σε κάθε κατεύθυνση. Εξήγησα στην ομοσπονδία ότι είναι καθαρά διοικητικά μέτρα. Είναι άλλο τα διοικητικά μέτρα και άλλο τα πειθαρχικά μέτρα. Αυτά θα λαμβάνονται από τις ομοσπονδίες. Δεν μπορεί οι ποδοσφαιρικές εταιρείες να μην ελέγχονται από το κράτος ενώ ελέγχονται όλες οι άλλες. Θα καταλήξουμε σε συμφωνία».

Πηγή: www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου