Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Καλλιθέα: H ταινία "Το Δέντρο και η Κούνια" στο Καλυψώ, την Παρασκευή 3 και την Κυριακή 5 Απριλίου

Η βραβευμένη ταινία "Το Δέντρο και η Κούνια" της Μαρίας Ντούζα (2013) θα προβληθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ" την Παρασκευή 3 και την Κυριακή 5 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ.

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα
Σενάριο: Μαρία Ντούζα, βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση
Πρωταγωνιστούν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Νίκος Ορφανός

Επίκαιρη -καθότι Πασχαλινή- η ταινία "Το Δέντρο και η Κούνια" είναι μια συγκινητική ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης. Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα, απροσδόκητες συνέπειες.

H Ελένη είναι καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο. Παντρεμένη με Άγγλο, ζει εκεί πολλά χρόνια έχοντας αποκόψει κάθε επαφή με τον πατέρα της, Κυριάκο, στην Ελλάδα. Μια μέρα, ο άντρας της, Χάρρυ, χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα.


Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, Άννα και έρχονται στην Ελλάδα για Πασχαλινές διακοπές, με σκοπό να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της. Σύντομα η Ελένη θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος έχει κι αυτός τα δικά του μυστικά…

Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Νίκος Ορφανός και Μιριάννα Καράνοβιτς συνθέτουν ένα εξαιρετικό cast  σε αυτήν την τρυφερή και πολύ ανθρώπινη ιστορία οικογενειακής επανεύρεσης.


"Το Δέντρο και η Κούνια" κέρδισε Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κιν/φου του Σαν Φρανσίσκο, Επτά Βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου, ανάμεσά τους την Χρυσή Αφροδίτη Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου, το Βραβείο Πιο Δημοφιλούς Ταινίας στο Φεστιβάλ Κιν/φου Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τορόντο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου