Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Υπάρχει σωτηρία για τη Super League;

Συνεχίζεται το «λουκέτο» στα γήπεδα, τουλάχιστον και για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Προβληματισμός στην κυβέρνηση και αγανάκτηση από τους
πολλούς «υγιείς» που πληρώνουν τα σπασμένα των λίγων ταραξιών.

Το πρώτο… προειδοποιητικό «λουκέτο» δεν είχε αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα στις χθεσινές «εξετάσεις», αφού ως κάτι τέτοιο αντιμετωπιζόταν ο χθεσινός επαναληπτικός προημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, ήταν απογοητευτικό.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η εκστρατεία εκκλήσεων για κόσμια συμπεριφορά και οι συσκέψεις επί συσκέψεων δεν οδήγησαν πουθενά. Ένα γκολ στο 89’, ένα (ακόμη) κενό στα μέτρα ασφαλείας, μια αφορμή από προκλητικούς πανηγυρισμούς και το κακό έγινε ξανά… Για πολλοστή φορά οι λίγοι ανεγκέφαλοι αποδεικνύονται αρκετοί για να στερήσουν τη χαρά στους πολλούς και να τους διώξουν από τα γήπεδα.

Ο Σταύρος Κοντονής δεν περίμενε να ξημερώσει για να ανακοινώσει την απόφασή του για διεξαγωγή και της προσεχούς αγωνιστικής στη Super League κεκλεισμένων των θυρών. Ο υφυπουργός ήταν στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησε τον αγώνα, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για το κλίμα, αλλά -τραγική ειρωνεία- αποχώρησε στο 83’, προφανώς για να αποφύγει την κίνηση, και λίγα λεπτά μετά άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. 

Ο προβληματισμός είναι έκδηλος… Το «λουκέτο» θα διατηρηθεί στα γήπεδα της Super League για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, αλλά μην εκπλαγεί κανείς αν συνεχιστεί (άλλωστε υπάρχει «εμβόλιμη» αγωνιστική, η αναβληθείσα 26η, την επόμενη εβδομάδα) ή ακόμη και διευρυνθεί σε άλλες κατηγορίες ή… σπορ. 

Η κυβέρνηση προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τους νόμους που θεωρεί απαραίτητους προκειμένου να αποκτήσει τα «εργαλεία» για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Πάντα με τον κίνδυνο, ωστόσο, της ρήξης με την UEFA και τη FIFA (και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις), που ορθώνουν εμπόδια όταν κρίνουν πως απειλείται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και πάντα με το ερωτηματικό να παραμένει για το αν αρκούν οι νόμοι, ακόμη δε περισσότερο (επιτέλους) αυτή η εφαρμογή τους για να… βάλουμε μυαλό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου