Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αργυρούπολη: Πρεμιέρα για την «επίσκεψη της γηραιάς Κυριάς» - Συνέχεια των παραστάσεων στις 1-2-3 Μαίου

Την Παρασκευή 24 Απριλίου έκανε πρεμιέρα η θεατρική εφηβική σκηνή της δημοτικής κοινότητας Αργυρούπολης με το έργο του Φρήντριχ Ντύρρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς Κυρίας» σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπιτσακάκη στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5).

Μια πολύ ωραία παράσταση, επίκαιρη όσο ποτέ, που ερμήνευσαν με το δικό τους νεανικό και κωμικό τρόπο όλα τα παιδιά της ομάδας.

Η σκηνοθεσία ευρηματική, ζωντανή, σύγχρονη και απόλυτα εναρμονισμένη με τις ηλικίες των νεαρών ηθοποιών οι οποίοι παρά το μεγάλο αριθμό τους εκτελούσαν τους ρόλους τους και τις συχνές αλλαγές των σκηνικών με απόλυτο συγχρονισμό και συνέπεια. Μια τρίωρη παράσταση που κατάφερε να μας κρατήσει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο Ντύρρενματ γράφει το 1955 μια μαύρη κωμωδία με σκοπό να διασκεδάσει τον θεατή. Βάζει στο μικροσκόπιο την Ευρώπη και ασκεί αυστηρή κριτική στις κοινωνικοπολιτικές της αξίες. Στον ασταθή κόσμο του παρόντος, ο άνθρωπος παρουσιάζεται ικανός για την απόλυτη καταστροφή.

«Η Επίσκεψη» γίνεται μια τερατώδης αλληγορία της παντοδυναμίας του χρήματος, που διαφθείρει τις συνειδήσεις, ξεθεμελιώνει τις ηθικές αρχές, εκπορνεύει τα αισθήματα και δημιουργεί μια καινούρια παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Σε πολλά σημεία του έργου οι διάλογοι μας θύμιζαν τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας μας που μας ζητάνε να πεθάνουν κάποιοι και τότε μόνο αυτοί θα δώσουν τα χρήματα Έτσι και η δισεκατομμυριούχος Γηραιά Κυρία, θέλησε να βοηθήσει την πόλη του Γκύλεν που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δίνοντας ένα δισεκατομμύριο στη πόλη βάζοντας όμως έναν απαράδεκτο όρο: Να σκοτώσουν αυτόν που την πρόδωσε όταν ήταν νέα…

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 1-2-3 Μαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου