Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων για την κατάργηση του 1ου ΓΕΛ Ταύρου από εξεταστικό κέντρο

Διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ταύρου, γιατί το σχολείο δεν θα είναι φέτος εξεταστικό κέντρο για πρώτη φόρα μετά από 40 χρόνια.

Ο Σύλλογος Γονέων που απευθύνεται στον αναπληρωτή
Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Τάσο Κουράκη, μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Μετά λύπης μας όμως διαπιστώσαμε ότι τα εξεταστικά κέντρα έγιναν από 25 σε 24 , καταργώντας αποκλειστικά και μόνο τον Ταύρο.

Δεν σκέφτηκε όμως κανείς ότι για να γίνει αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εξής παράγοντες: Πήραν τα παιδιά του ΕΠΑΛ Ταύρου τα έστειλαν στο Μοσχάτο καθώς και τα παιδιά από τη Σιβιτανίδειο Σχολή, σχολεία δηλαδή που είναι μέσα στον Ταύρο και δεν υπήρχε μέχρι τώρα πρόβλημα στην μετακίνησή τους. Με αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των παιδιών μειώθηκε και έμεινε μόνο η δύναμη του ΓΕΛ Ταύρου που είναι 92 παιδιά. Ρωτάμε λοιπόν γιατί πρέπει να φύγουν τα παιδιά των ΕΠΑΛ Ταύρου και να πάνε σε άλλη περιοχή μειώνοντας έτσι τη δύναμη του τοπικού εξεταστικού κέντρου!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα και σε αυτά τα παιδιά στην μετακίνησή τους, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν τα παιδιά του Λυκείου Ταύρου διότι η πρόσβαση τους στο 5ο ΓΕΛ Καλλιθέας είναι πολύ δύσκολη διότι δεν υπάρχει διάβαση στις γραμμές του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει συγκοινωνιακό δίκτυο που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά, ειδικά από τις απομακρυσμένες περιοχές του Ταύρου, όπως είναι Π. Ράλλη, Αγ. Άννα, Ρούφ κλ.π, ενώ αντίθετα τα παιδιά του 5ου ΓΕΛ Καλλιθέας είναι πολύ εύκολη η πρόσβασή τους προς τον Ταύρο δεδομένου ότι υπάρχει και Λεωφορειακή Γραμμή που ξεκινάει από Αγ. Δημήτριο και έχει στάση στην Είσοδο του 1ου ΓΕΛ Ταύρου.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν εννοούμε να έρθουν τα παιδιά από το 5ο ΓΕΛ Καλλιθέας στον Ταύρο αν και είναι λιγότερα στον αριθμό και είναι πιο εύκολη η πρόσβασή τους , αλλά ζητάμε να μείνει ο Ταύρος όπως ήταν μέχρι σήμερα με τα σχολεία του Ταύρου να μένουν στον Ταύρο και όχι να πηγαίνουν σε άλλη περιοχή, συμπληρώνοντας έτσι και τον μαγικό αριθμό των 100 παιδιών που μας είπαν!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου