Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πρόταση σοκ από Βούτση: Χωρίζουν τα 3Β!

Edit: Το κείμενο που ακολουθεί είναι το πρωταπριλιάτικο αστείο του 3vita.gr… Καλό μήνα!!!

Έγγραφο φωτιά έφτασε πριν λίγες ημέρες στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης από το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας από τις υπηρεσίες πληθυσμιακά
και οικονομοτεχνικά στοιχεία των τριών δημοτικών ενοτήτων.

Στόχος δεν είναι άλλος από την τεκμηρίωση πρότασης της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, προς το ερχόμενο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική στις 7-9 Μαΐου, η οποία θα διασπά τα 3Β!

Αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο:

Παρακαλούμε να μας αποστείλετε το αργότερο έως και την Πέμπτη 09-4-2015, στοιχεία του πληθυσμού εκάστης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης […] συμπληρώνοντας τους αντίστοιχους συνημμένους πίνακες […].
Στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η διατύπωση πρότασης προς διαβούλευση για τη ριζική αναμόρφωση του προγράμματος «Καλλικράτης» για μια νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και την τεκμηρίωση μιας μεταρρύθμισης που θα σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς […].
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα τεθεί πρόταση για δημιουργία νέων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αντικατάσταση των τεχνητών και δυσλειτουργικών ενοποιήσεων του 2010, όπως δηλαδή συνέβη και στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Στόχος του ΥΠΕΣ σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε στους συντάκτες Αυτοδιοίκησης, ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, είναι η δημιουργία ενός «νέου πλαισίου» που «δεν θα ράβει κοστούμια» αλλά θα «λύσει πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας ως προς το αυτοδιοίκητο των περιοχών».

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, δρομολογείται η αυτονόμηση του Δήμου Βούλας και η ενοποίηση της Βάρης με τη Βουλιαγμένη.

Φυσικά, τίποτε ακόμη δεν είναι οριστικό, καθώς αναμένεται η κατάθεση απόψεων από τους αρμόδιους φορείς και πρώτα από όλα από τον ενδιαφερόμενο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 3vita.gr, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυδία Αργυροπούλου, έχοντας γνώση του θέματος, εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης συνεδρίασης του σώματος, με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόταση του ΥΠΕΣ και με καλεσμένους όλους τους συλλογικούς φορείς των τριών πόλεων.

Μια νέα περίοδος ανοίγει;

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου