Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Απολογισμός Κωνσταντάτου: ...απ΄όλα είχε ο μπαξές

Με μεγάλες δόσεις υπερβολής και εντυπωσιοθηρίας  έγινε ο πρώτος (σ.σ. εξαμηνιαίος) απολογισμός του κ. Κωνσταντάτου στις 4 Απριλίου.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να «φουσκώσει» ο κατάλογος των έργων, μπήκαν «όλα μέσα». Λιγότερο και περισσότερο σημαντικά. Από τα wc των σκύλων και το πόθεν έσχες του δημάρχου μέχρι τον καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης!

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως, σίγουρα για πρώτη φορά, δε φωταγωγήθηκε τουλάχιστον η μισή Λ. Ιασωνίδου στο Ελληνικό, τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Προβλημάτισε η συμμετοχή...

Συγκρινόμενη με το πρόσφατο παρελθόν και παρά τα χιλιάδες έντυπα που μοιράστηκαν σε όλη την πόλη, η συμμετοχή καθώς και η ηλικιακή σύνθεση του ακροατήριου από το οποίο απουσίασαν οι μέσες και μικρές ηλικίες προβλημάτισε τους διοργανωτές... Έφταιγε η γιορτή του Λαζάρου;

Η συνέχιση μιας δράσης, βαφτίστηκε «νέο έργο»

Σε αρκετές περιπτώσεις η συνέχιση μιας δράσης αυτούσιας ή «ελαφρώς» μεταποιημένης, βαφτίστηκε «νέο έργο». Όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο που πριν ήταν Τράπεζα Τροφίμων, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, οι δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και οι εμβολιασμοί, το κλάδεμα των δέντρων και το σκούπισμα των δρόμων.

Ο κ. Κωνσταντάτος ισχυρίστηκε στον απολογισμό του ότι: πήρε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο αεροδρόμιο γιατί έκατσε στο ίδιο τραπέζι με το κράτος για να συνεννοηθεί ενώ οι προηγούμενοι δεν το έκαναν γιατί τους έφταιγε το κράτος. Όμως… της νέας δημοτικής αρχής, προηγήθηκαν μακράν άλλες διοικήσεις όπως του Ιορδάνη Εφραιμίδη όταν το 2006 σε αντικατάσταση του κατεστραμμένου από πυρκαγιά κλειστού στην πρώην αμερικάνικη βάση, πέτυχε τη χρήση του βοηθητικού γηπέδου μπάσκετ στο αεροδρόμιο. Επί θητείας Χρήστου Κορτζίδη  στο Ελληνικό, τοποθετήθηκαν κερκίδες και διεξάγονταν και αγώνες. Η χρήση του γηπέδου συνεχίστηκε κανονικά μέχρι τον Ιούνιο του 2014, οπότε με πρόσχημα την έλλειψη άδειας, η Ελληνικό ΑΕ έκλεισε το γήπεδο. Η Ελληνικό ΑΕ παραχώρησε ξανά το γήπεδο στο δήμο μας, με δυσμενέστερους οικονομικούς όρους, με την αποκαθήλωση των κερκίδων και την απαγόρευση της διεξαγωγής αγώνων.

Σε άλλο σημείο του απολογισμού, ο κ. Κωνσταντάτος δεν απέφυγε τον λαϊκισμό αναφέροντας ότι το νερό της πισίνας του κολυμβητηρίου είχε να αλλαχθεί 3,5 χρόνια. Αυτό που παρέλειψε να πει είναι πως το δημοτικό κολυμβητήριο λειτουργούσε πάντα με ασφάλεια γιατί υπάρχει το προσωπικό του που είναι επιφορτισμένο με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Ειπώθηκε ακόμα από τον κ. Κωνσταντάτο πως απάλλαξε τον Αθλητικό Οργανισμό από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επί της ουσίας, η νέα διοίκηση, στην αρχή της θητείας της είχε την μεγάλη τύχη να εξοφλήσει το τελευταίο γραμμάτιο περί τις 700 χιλ. € και να κλείσει το κεφάλαιο «Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΝΑΔΕΑ ύψους 1,7 εκατ. €». Τη «λάντζα» την είχε κάνει πριν από αυτόν η διοίκηση Κορτζίδη, που παρέλαβε έναν ΟΝΑΔΕΑ  φεσωμένο 1,7 εκατ. ευρώ, τον ενέταξε στους επιχορηγούμενους από το υπουργείο Οικονομικών οργανισμούς και μέχρι το τέλος του 2013 είχε μειώσει κατά 1 εκατ. €. τις οφειλές του.

Τέλος, στην ομιλία του, ο δήμαρχος δεν απέφυγε να επιτεθεί στην απερχόμενη διοίκηση. Αν και εισαγωγικά ο κ. Κωνσταντάτος είπε στο ακροατήριο πως «δεν θα σας πω τι έκαναν οι προηγούμενοι, γιατί αυτό θεωρείται πολιτικαντισμός» και «δεν θα κάνω εγώ πολιτική καμένης γης» στη συνέχεια της ομιλίας έστρεψε τα πυρά του εναντίον της Δημοτικής Συνεργασίας.

Πηγή: www.sinergasia.gr 

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου