Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Δυναμική πορεία για να σωθούν οι Σκουριές

Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές μέσα στα χρόνια που πέρασαν όχι μόνο δεν έχασε τη δυναμική του, αλλά γιγαντώνεται.

Αυτό έδειξε η πολυπληθής
και πολύχρωμη πορεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή τουλάχιστον 10.000 πολιτών από τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή που ζήτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει τα καταστροφικά για το περιβάλλον σχέδια της "Eldorado Gold".

Στην πορεία έγινε εμφανές και το μοντέλο ανάπτυξης που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χαλκιδικής, αφού δυναμικό «παρών» έδωσαν αγρότες, μελισσοκόμοι, αλιείς, δασεργάτες, εργαζόμενοι και επιχειρηματιές στον δυναμικό για την περιοχή κλάδο του τουρισμού και εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα.

Το κίνημα "SOS Χαλκιδική" με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση του Σαββάτου και μιλά για «άλλη μια αθέατη πορεία στη Θεσσαλονίκη», επισημαίνοντας ότι «ενώ χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών με παλμό και αποφασιστικότητα δήλωσαν ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω απ΄τα κέρδη των πολυεθνικών, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ απουσίαζαν και αυτή τη φορά. Η πορεία δεν είχε χορηγό, δεν έγινε για να εξυπηρετήσει γνωστά ή άγνωστα συμφέροντα και ήταν μια δυσάρεστη στιγμή στην προπαγανδιστική στρατηγική τους».

Οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και στις 5 Απριλίου, «συναντιόμαστε στις Σκουριές με αίτημα το σταμάτημα των καταστροφικών εργασιών της "Ελληνικός Χρυσός" και την άμεση απαλλαγή των διωκόμενων συναγωνιστών μας».

Η μεγαλειώδης πορεία ξεκίνησε από την πλατεία ΧΑΝΘ και μέσω της Τσιμισκή και της παραλιακής οδού κατέληξε στον Λευκό Πύργο, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα :«Δίνουμε αγώνα, μην έχετε αυταπάτες, είμαστε αγωνιστές και όχι τρομοκράτες» και «Χωράφια με κυάνιο και αρσενικό, αυτό είναι το κέρδος από τον χρυσό».

Προχθές ήταν να επισκεφθεί τις Σκουριές ο Αντ. Σαμαράς για να δηλώσει τη στήριξή του στην «επένδυση», αλλά ανέβαλε την επίσκεψη λόγω της συζήτησης στη Βουλή.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου