Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Κωνσταντινάτα τερτίπια χάριν εντυπωσιασμού



Τελικά 45 έργα παρουσιάστηκαν, αντί 42 όπως είχαν ανακοινωθεί. Μικρό το κακό, άλλωστε τσάμπα είναι, δέκα πάνω, δέκα κάτω ποιος θα το καταλάβει; Το πιο εύκολο πράγμα είναι να βαπτίζει κανείς την οποιαδήποτε ενέργεια,  λειτουργία ή υποχρέωση ενός δήμου ως έργο.

Σκοπός του παρόντος δεν είναι να αναλύσει ένα προς ένα τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Ενδεικτικά και μόνο, θα αναφέρω ένα, το οποίο ξεχωρίζει ως προς την «πρωτοτυπία» του.
 
Κατασκευή  wc σκύλων..., το 10ο θαύμα του κόσμου.

Αγαπητοί συνδημότες, από το σημείο όπου τους σκύλους τους αγαπάμε και τους βλέπουμε σαν ανθρώπους, μέχρι το σημείο που τους φανταζόμαστε και ως ανθρώπους, υπάρχει διαφορά.

Εδώ μπορούμε να θυμηθούμε την εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό easy , όπου οι εκφωνητές δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους αναφέροντας αυτό το «έργο» στον αέρα.

Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή δεν πτοείται και αναμένεται να λύσει σε βάθος τετραετίας και το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι σκύλοι της μικρής και μεσαίας τάξης (λυκόσκυλα, τσοπανόσκυλα, κόλει κτλ), τα τελευταία χρόνια, χτυπώντας ταυτόχρονα τη διαπλοκή στα σκυλιά του σαλονιού (Γριφον, Κινγκ Τσαρλς, Γιορκσαιρ).

Η δημιουργία εντυπώσεων και η επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί η παράταξη Κωνσταντάτου είναι άνευ προηγουμένου. Όλα γίνονται για πρώτη φορά! Πρώτη φορά στολίζεται ο δήμος, πρώτη φορά γίνονται εμβολιασμοί, πρώτη φορά κουρεύεται το πράσινο, πρώτη φορά αλλάζει το νερό στο κολυμβητήριο…

Κινήσεις και λειτουργίες συνηθισμένες και καθιερωμένες βαπτίζονται νέα έργα. Έργα και βελτιώσεις στις δομές του δήμου από προηγούμενες διοικήσεις καπελώνονται και παρουσιάζονται ως δικά τους. Παρεμβάσεις και συντηρήσεις εξοπλισμού και κτηρίων, όπου κρίνεται αναγκαίο κάθε φορά, που αποτελούν υποχρεώσεις του δήμου, τοποθετούνται κι αυτά στο επίπεδο έργων.

Αυτό που εντυπωσιάζει όμως πιο πολύ είναι η ακόρεστη ανάγκη αυτοπροβολής του αρχηγού της Ενωμένης Πόλης με οποιοδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε στιγμή. Η  μεγαλομανία και η υπέρμετρη φιλοδοξία αποτελούν πλέον τα  βασικά στοιχεία του νέου πολιτικού μίγματος, που αιωρείται στον αέρα της Πόλης μας από τον Σεπτέμβρη και μετά, σε αντιδιαστολή με τη σεμνότητα και εγκράτεια του παρελθόντος.

Ο σκοπός δεν πρέπει να αγιάζει τα μέσα, η πολιτική δεν πρέπει να γίνεται μέσο επίτευξης  εγωιστικών στόχων και τα έργα του τίποτα δεν πρέπει να είναι κενά περιεχόμενου, μόνο και μόνο, για να παρουσιαστεί κάτι.

Κλείνοντας και για να μην είμαστε άδικοι, πρέπει να αναγνωρίσουμε  ένα έργο στη σημερινή διοίκηση… κι αυτό είναι το έργο που ξεκίνησε να εξελίσσεται από την προεκλογική περίοδο κιόλας, «παραγωγής» Λάμδα Α.Ε.

Είναι  αυτό του ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου και της υποσχεσιολογίας θέσεων εργασίας των πληγωμένων απ’ την κρίση συνδημοτών μας.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου