Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Δραματική τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ


Δραματική ήταν η χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αφού οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε κάγκελο με όσα του είπε η καγκελάριος.

Σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες, η Άνγκελα Μέρκελ
είχε μόλις βγει από το μπάνιο όταν της τηλεφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, και τον παρακάλεσε να περιμένει να ρίξει κάτι πάνω της.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας είχε σκοπό να θέσει στην Άνγκελα Μέρκελ τα θέματα της διαπραγμάτευσης, η κυρία Μέρκελ δεν τον άφησε να πει κουβέντα.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως η Γερμανία πάει κατά διαόλου και πως φοβάται για την τύχη της.

Πριν προλάβει να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ του εξομολογήθηκε πως η Γερμανία πρέπει να βγει επειγόντως από την ευρωζώνη, αφού το ευρώ απέτυχε και δεν μπορεί να το κρύβει άλλο από τον γερμανικό λαό, που είναι κι αυτός χάπατο -όπως όλοι οι άλλοι λαοί- αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβει τι παίζεται γιατί δεν θα έχει να πληρώσει το ρεύμα και να βάλει βενζίνη στη Mercedes.


Η Άνγκελα Μέρκελ παρακάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, για να βγει πρώτη η Γερμανία και να σωθεί η ίδια.

Σε μια προσπάθεια να καλοπιάσει τον Αλέξη Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ του εξομολογήθηκε πως τον θαυμάζει και πως, όταν ήταν πιο νέα, ήταν κι αυτή αριστερή και δεν περίμενε πως θα καταντούσε στα 60 της να είναι μια μαριονέτα και πλασιέ της Siemens και των άλλων πολυεθνικών της Γερμανίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ξεπέρασε την αρχική έκπληξη, είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως θα προσπαθήσει να την βοηθήσει και της υποσχέθηκε να της στείλει τον Γιάνη Βαρουφάκη να της κάνει μερικά μαθήματα.

Σύμφωνα πάντα με τις γερμανικές εφημερίδες, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε χρήματα από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά ο Αλέξης Τσίπρας της είπε ότι τα χρήματα δεν είναι το παν στη ζωή και πως σημασία έχει να αγαπάς και να έχεις φίλους, αλλά, αν δεν το έχεις καταλάβει αυτό στα 60 σου, δεν θα το καταλάβεις ποτέ.

Επειδή η ώρα περνούσε και η Άνγκελα Μέρκελ δεν έκλεινε το τηλέφωνο, ο Αλέξης Τσίπρας -που είχε και δουλειές- της έδωσε να μιλήσει με τον Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος εξήγησε στην κυρία Μέρκελ γιατί είναι καλύτερο να πάει και η Γερμανία στη δραχμή.

Πηγή: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου