Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Κατά της ΠΝΠ για τα διαθέσιμα των δήμων το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας

Το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και καλεί τους δήμους της χώρας να απέχουν από την εφαρμογή του. 

Αναλυτικά, το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία οι κρατικοί φορείς και οι ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους αποθέματα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία είναι προδήλως αντισυνταγματική. Σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. σκοπεύει να προσφύγει άμεσα στο ΣτΕ για να ακυρώσει δικαστικά τη θεσμικώς απαράδεκτη απόφαση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας συντασσόμενο με την Κ.Ε.Δ.Ε., προτίθεται να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης Δήμων κι εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις. 
Προτείνει, οι Δήμοι της χώρας να απέχουν από την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου