Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ντροπή !!!

γράφει ο Θανάσης Νικολόπουλος

Το πρωί της Πέμπτης 16/04 στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Sky άκουσα τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωντσαντάτο να απαντά στο ενδεχόμενο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να ακούει κάποιος τον δήμαρχο της πόλης του να ταυτίζει τους πρόσφυγες με επαίτες και ανθρώπους επικίνδυνους για την ζωή των κατοίκων της πόλης. Είναι ντροπή ακόμα περισσότερο για έναν δήμαρχο μιας περιοχής που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες.

Κατάγομαι από προσφυγική οικογένεια που ήρθε την δεκαετία του ’20 στην περιοχή των Σουρμένων και δεν επαιτούσε. Αλλά αγωνίστηκε και κατάφερε να στεριώσει εδώ.

Θυμήθηκα σήμερα το πρωί τους συγγενείς μου που διηγώντας μας για τα πρώτα εκείνα δύσκολα χρόνια, μας έλεγαν για την αντιμετώπισή τους από μια μερίδα «ντόπιων ελληναράδων» που μιλούσαν για «τουρκόσπορους» κ.λ.π.

Ακόμα προσπάθησε να οικειοποιηθεί για λογαριασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, δράσεις αλληλεγγύης συλλογικοτήτων (Ασύρματος) που φιλοξένησαν Σύριους πρόσφυγες. Ευτυχώς δεν μίλησε και για εμάς στο Υπόστεγο που είχαμε αντίστοιχη δράση. 
 
Φυσικά ο Κωνσταντάτος δεν ξέχασε να μιλήσει και για την «αξιοποίηση», που υποστηρίζει, του Ελληνικού (Λάτσης - Lamda Development) και τις «δουλειές» που προσδοκά για τους κατοίκους του δήμου μας. 

Για την ώρα βέβαια, μάς θέλει εθελοντές

Έλληνες πρόσφυγες στο Χαλέπι της Συρίας το 1923

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου