Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Καταγγελία πολίτη για οδηγό λεωφορείου που σκότωσε και εγκατέλειψε σκύλο στο Μοσχάτο

Επιστολή στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (Ο.Α.Σ.Α.) έστειλε η Μαρία Κακαλιούρα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός τροχαίου που συνέβη στο Μοσχάτο της Αττικής στην οδό Γράμμου το περασμένο Σάββατο 4 Απριλίου με θύμα έναν σκύλο.

Σύμφωνα με την κα Κακαλιούρα ο οδηγός του λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Α. της γραμμής 218 έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αυτό είχε ως συνέπεια ο σκυλάκος -που δεν ήταν αδέσποτος- να πεθάνει ακαριαία, ενώ ο οδηγός παρά τον θόρυβο και τον θανάσιμο τραυματισμό του ζώου δεν σταμάτησε καν και συνέχισε το δρομολόγιο του.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου, που είχε βγει βόλτα με τον σκύλο του το κρατούσε από το λουρί. Όμως κάποια στιγμή το σκυλί του ξέφυγε και μέσα σε μερικά λεπτά ο τετράποδος σύντροφός του κείτονταν νεκρός στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με την κα Κακαλιούρα ο κηδεμόνας του ζώου σκοπεύει να καταθέσει καταγγελία εις βάρος του οδηγού, που φυσικά είναι εύκολο να εντοπιστεί. Θυμίζουμε ότι η εγκατάλειψη ζώου θύματος τροχαίου είναι και ποινικό αδίκημα και επιφέρει διοικητικό πρόστιμο.

Η καταγγελία

Η Κακαλιούρα στην επιστολή της προς τον ΟΑΣΑ που έστειλε στο www.zoosos.gr για να κάνει γνωστό το θέμα εξηγεί:

«Σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου 2015 και περί τις 7:30 το απόγευμα, λεωφορείο της ΟΑΣΑ που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα επί της οδού Γράμμου στο Μοσχάτο, παρέσυρε και σκότωσε το Φώτη.

Και ναι μεν η ζωή που θέρισε με τόση ευκολία ο οδηγός σας δεν ήταν ανθρώπινη αλλά ο πόνος που έσπειρε ήταν ακριβώς ο ίδιος όπως και αν ήταν ανθρώπινη. Ο Φώτης ήταν, ναι, ένας σκύλος μα και ταυτόχρονα μια ξεχωριστή οντότητα καθώς ήταν πολυαγαπημένο μέλος οικογένειας.

Ο οδηγός σας είχε αναπτύξει ταχύτητα απαράδεκτα μεγάλη για ένα δρόμο σε κατοικημένη περιοχή, με αλλεπάλληλες καθέτους, και, στενό. Δεν έκανε καν το κόπο να ανακόψει ταχύτητα – πράγμα βέβαια και που να το έκανε, έτσι όπως έτρεχε θα έθετε, πιθανόν, σε θανάσιμο κίνδυνο τους επιβάτες.

Αφού χτύπησε τον Φώτη, στο ύψος της οδού Πάτμου, και ακούστηκε ένας φοβερός και μακάβριος γδούπος, ο οδηγός συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα. Να σταματήσει ούτε λόγος. Σαν να χτύπησε κάποιο αντικείμενο. Σαν να μην είχε μόλις αφαιρέσει μια ζωή. Έτρεχε, σκότωσε και συνέχισε να τρέχει, επικίνδυνος και παντελώς αδιάφορος. Η θανάσιμα επικίνδυνη οδήγηση ενός ανθρώπου που θεωρείται επαγγελματίας οδηγός και, κατά τα φαινόμενα, η αναλγησία του και η έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπιάς και συνείδησης έκανε και όλους τους επιβάτες αθέλητους μάρτυρες και συνένοχους στο φόνο του Φώτη θέτοντάς τους, απρόσμενα, σε ψυχική ταλαιπωρία.

Ο ραλλίστας, επικίνδυνος και ασυνείδητος οδηγός σας άφησε πίσω του μια ολόκληρη γειτονιά σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ. “Πέθανε ο Φώτης… Τον χτύπησε το λεωφορείο… Είδες πως έτρεχε… Ούτε που τον ένοιαξε να σταματήσει…” και άλλα που δε τα γράφω επίτηδες ήταν οι κουβέντες στα χείλη όλων αυτών που συγκεντρώθηκαν να παρηγορήσουν τον κηδεμόνα του Φώτη καθώς περνούσε την Πάτμου με το άψυχο κορμί του ζώου του στην αγκαλιά και κλαίγοντας…

Ήμουνα μάρτυρας, εγώ και μια φίλη μου, στις τελευταίες στιγμές του Φώτη πριν περάσει το λεωφορείο - σφαίρα. Αυτό που είδαμε από το μυαλό σαν εικόνα δε θα φύγει και είναι φρικτό. Μια ζωή που τόσο ξαφνικά, αδόκητα και άδικα κόβεται είναι πάντα κάτι άφατα φρικτό…

Θεωρούμε πως αυτός ο συγκεκριμένος οδηγός, που είναι εύκολο να βρεθεί, (γραμμή 218 Σάββατο 4/4, 7:30 μ.μ.,) οφείλει να τιμωρηθεί και όχι μόνο από τη μήνυση που θα του υποβάλλει ο κηδεμόνας του Φώτη, αλλά και από τη εταιρεία σας για τη ζωή που αφαίρεσε και για το κίνδυνο που διατρέχουν όσοι μετακινούνται μαζί του η κατά κακή τους τύχη βρίσκονται στο δρόμο του.

Είναι απαράδεκτο να εκτυλίσσονται τέτοιες σκηνές στους δρόμους χωρίς λόγο και αιτία παρά μονάχα από απερίσκεπτη βιασύνη ενός επαγγελματία οδηγού. Του Φώτη έχουν προηγηθεί και τέσσερις άλλοι θάνατοι παιδιών σ΄ αυτό το δρόμο από οδηγούς της κατηγορίας και της οδικής συμπεριφοράς του προαναφερθέντος υπαλλήλου σας του οποίου η βάρβαρη τακτική υποθέτω ότι δεν σας εκφράζει και θα επισύρει την επιβολή διοικητικής κρίσεως εκ μέρους σας τόσο για την φονική συμπεριφορά του στο δρόμο όσο και για την χυδαιότητα της φυγής του.

Θα ήμουν υπόχρεος να λάβω γνώση της εκ μέρους σας κολάσεως της συμπεριφοράς και της ασυνειδησίας του συγκεκριμένου οδηγού που πιστεύω ότι ασφαλώς και εσείς δεν αποδέχεσθε.

Μαρία Κακαλιούρα».

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου