Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Τα κριτήρια για τη χρηματοδότηση των συλλόγων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Παλαιού Φαλήρου

Χωρίς -έστω μια χαμηλή- χρηματοδότηση έμεινε η «Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Π. Φαλήρου - Ν. Σμύρνης» για το 2015, αφού -σύμφωνα και με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής της ΡΑΚ κ. Κ. Μερκουράκης- παρότι
η εν λόγω φιλοζωική ομάδα κατέθεσε σχετικό αίτημα (υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου) που συνοδευόταν με καταγραφή της δραστηριότητάς της, δεν έλαβε ούτε χρήματα, ούτε απάντηση από το Δήμο.
 
Αναλυτικά, ο επικεφαλής της ΡΑΚ στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Σημοτικό Συμβούλιο της 30ής Μαρτίου, έθεσε το ζήτημα αυτό λέγοντας:

«Είχαμε δεσμευτεί πως θα επανέλθουμε με συγκεκριμένο προσχέδιο - αντιπρόταση σχετικά με τον τρόπο που γίνεται η κατανομή των χρηματικών ενισχύσεων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους στην πόλη μας.

»Σχέδιο που θα θέσουμε προς διαβούλευση. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό κινούμαστε αναγκαστικά στο πλαίσιο της δικής σας λογικής. Και ρωτάμε: Με ποιο σκεπτικό δεν χρηματοδοτήσατε τη «Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Π. Φαλήρου - Ν. Σμύρνης;».

Από τη μεριά της συμπολίτευσης ακούστηκε το επιχείρημα πως η εθελοντική αυτή ομάδα είναι και του Π. Φαλήρου και της Ν. Σμύρνης, ενώ ο κ. Χατζηδάκης ρώτησε για το εάν υπάρχει έδρα και καταστατικό, καθότι είναι τα απαραίτητα προαπαιτούμενα για τη χρηματοδότησή της.

Από τη μεριά του, ο κ. Μερκουράκης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο τόσο για την ύπαρξη φυσικής έδρας, όσο και για την ύπαρξη καταστατικού, ενώ πληροφόρησε το Συμβούλιο για τις δραστηριότητες του συλλόγου. Τέλος ζήτησε τη δέσμευση του Δημάρχου να επανεξετάσει το θέμα, λαμβάνοντας τελικά τη θετική απάντησή του.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου