Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Υδρούσα: Και για το φονικό δεν είπαμε κουβέντα…

Σε πεδίο προσωπικών χειρισμών, μακριά από τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου και την πληροφόρηση των δημοτών θέλει να μετατρέψει το σοβαρότατο θέμα
των επενδύσεων στην Υδρούσα ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αρνήθηκε εκ νέου χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συζητήσει αναλυτικά το θέμα των σχεδιαζόμενων επενδύσεων και εργασιών, που κατά τους επιχειρηματίες θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από τρεις μέρες, την Πρωτομαγιά.

Είχε προηγηθεί το αίτημα της παράταξης Δημοτική Βούληση και του επικεφαλής της, Δημοσθένη Δόγκα, για κατεπείγουσα συζήτηση του θέματος. Ο Δ. Δόγκας κατηγόρησε τον δήμαρχο για ολιγωρία στο θέμα και για την αμέλειά του να ενημερώσει τους δημότες για τις προθέσεις του.

Πριν άλλωστε από ένα μήνα, είχε γίνει άλλο αίτημα από τον Δημοσθένη Δόγκα, τον Θάνο Ματόπουλο και τον Δημήτρη Κιούκη (τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης!) να ενημερωθεί επισήμως το Δημοτικό Συμβούλιο για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής και πάλι είχε αρνηθεί ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. («Έχουν γνώση οι φύλακες, δεν θα περάσει αυτό ατουφέκιστο», καθησύχασε ο δήμαρχος τότε το Σώμα, επικαλούμενος λόγους τακτικής για τους οποίους δεν έπρεπε να αποκαλύψει τις κινήσεις του).

Κι όμως, το Σάββατο 25 Απριλίου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Ε και στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη Αποκαλυπτικά,  όπου για πρώτη φορά το τηλεοπτικό κοινό άκουσε τον Δήμαρχο να αποκαλύπτει ότι έχουν γίνει για το θέμα συναντήσεις με το υπουργείο Οικονομίας, ότι προγραμματίζεται συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και ότι ο φάκελος της υπόθεσης με τα σχετικά υπομνήματα θα σταλεί στον εισαγγελέα Διαφθοράς για πράξεις και παραλείψεις δημόσιων λειτουργών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Όλως τυχαίως (;) ο μηχανισμός του Δήμου ξεκίνησε να κινείται δύο εβδομάδες πριν την εξαγγελθείσα εκκίνηση των εργασιών (και μετά από το αίτημα της Δημοτικής Βούλησης…).

Μάλιστα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χαρακτήρισε απαξιωτικά τον παρουσιαστή της εκπομπής που τον φιλοξένησε «ιμπρεσάριο της κυρίας Αλεξανδράτου» και τόνισε ότι το κοινό του καναλιού και του Αποκαλυπτικά είναι «μετριο-χαμηλού επιπέδου». Παρέλειψε όμως να εξηγήσει γιατί τις κινήσεις του τις αποκάλυψε πρώτα σε αυτού του επιπέδου την εκπομπή και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

«Έχουμε κάνει το ένα βήμα από τα τρία που σχεδιάζουμε» κατέληξε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αρνούμενος και πάλι να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες ποια είναι αυτά.

Πολύ περισσότερο, δεν είπε για ποιο λόγο η δημοτική αρχή απείχε επιδεικτικά από την κινητοποίηση των συλλόγων της Βούλας το Σάββατο που συγκεντρώθηκαν στη Β πλαζ για το θέμα…

«Αυτό που πάει να γίνει στην Υδρούσα, δεν θα γίνει ποτέ«, τόνισε στο μικρόφωνο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κλείνοντας όπως όπως το θέμα.

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου