Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Καλομάθανε οι Κοράκοι!

Ανέβηκαν στα κάγκελα τα πιθηκοειδή της πολιτικής μας ζωής, στριγγλίζοντας μανιωδώς, κάνοντας απαίσιες γκριμάτσες και δείχνοντας αγριεμένα, τα κιτρινισμένα δόντια τους, πάλι. Κράζουν κι οι κόρακες, σμάρι πυκνό. Από δίπλα τα ποταμίσια δηλητηριώδη φίδια συρίζουν θυμωμένα, κροταλίζοντας κι αυτά τα κρόταλά τους.

Σιγοντάρουν αχρεία κι ανενδοίαστα και οι γαλάζιοι και οι πράσινοι παπαγάλοι των Μέσων Μαζικού Εμπαιγμού.

Όλοι τους μαζί, ένας συρφετός στο τσίρκο της Τηλεδημοκρατίας μας, δίνουν εν χορώ, άλλη μια από τις θλιβερές τους παραστάσεις με τα δυνατά φώτα της μηντιοκρατίας στραμμένα απάνω τους, αραδιάζοντας, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, τις φαιδρές τους πομφόλυγες και τα κουραστικά τους φληναφήματα!

Ο λόγος, ποιος άλλος? Μα η αναγγελία της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τους λόγους της υπαγωγής της Ελλάδας στο ειδεχθές καθεστώς των μνημονίων και των ζητημάτων που άπτονται στην υλοποίηση αυτής της κατάπτυστης πολιτικής που παρέλυσε τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας, που κατέστρεψε αμέτρητες και ακαταμέτρητες ζωές, που θρυμμάτισε τις ελπίδες και που έστειλε τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού στο έρεβος.

Όλοι τους ένοχοι στη συλλογική μας συνείδηση και πολιτικά καταδικασμένοι από τις 25 του περασμένου Ιανουαρίου. 

Έχει ενδιαφέρον αυτή η εξεταστική επιτροπή, αρκεί να λειτουργήσει κι όχι να πράξει κατά τις συνήθειες παρελθουσών εξεταστικών επιτροπών, που πρώτευσαν στην απάτη και θριάμβευσαν στην υποκρισία και στο κουκούλωμα των ευθυνών των ίδιων των μελών τους. 

Οι κατά τεκμήριο αθώοι αίματος που κυβερνούν σήμερα, αλλά και η αδυσώπητη ιστορική τους ευθύνη, είναι μικρές εγγυήσεις ότι επιτέλους θα σπάσει ο όρκος της σιωπής. Μένει μόνο να αποδειχθεί, ότι έτσι κατά που πρέπει, έτσι και θα γίνει!

Έχει σπουδαιότητα να μαθευτεί με κάθε επισημότητα, ποιοι ήταν οι αχρείοι χρυσοκάνθαροι, ντόπιοι ή ξένοι, που ωφελήθηκαν υλικά από τις μεθοδεύσεις της περιόδου μεταξύ της εκφωνήσεως του περιβόητου «λεφτά υπάρχουν» και της ημέρας που, από το Καστελόριζο, ο ηγεμονίσκος εκ Δυτικής Λιβύης, μας πυροβόλησε πισώπλατα, εκχωρώντας θρασύτατα, όσο και αυθαίρετα, την εθνική μας κυριαρχία.

Έχει νόημα να πιστοποιηθεί με τη μεγάλη σφραγίδα του κράτους, με ποιες μεθοδεύσεις, οι βδελυροί αρχολίπαροι, σύγχρονοι Εφιάλτες, ωφελήθηκαν πολιτικά με προφανές αντάλλαγμα, την αντί πινακίου φακής εκχώρηση των απομειναριών του εθνικού μας πλούτου, ξεπουλώντας οι δόλιοι τα πατρογονικά μας, ως να ήταν εκχωρημένα, στα (απο)κόμματά τους τιμάρια.  

Έχει σημασία να καταδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ποιοι απόλαυσαν τα κάλλη της εφήμερης εξουσίας τους, με αντάλλαγμα τον τρόμο, την οδύνη και το όνειδος ενός ολόκληρου λαού που εμπιστεύτηκε τις τύχες του σε τέτοιους άθλιους καταχραστές και επίορκους.

Όμως, ας μην μας διαφεύγει ούτε στιγμή το γεγονός, ότι η αποφράδα κατάληξη της υπαγωγής της Ελλάδας σ’ αυτό το υπό διερεύνηση καθεστώς, είναι μόνο το αποτέλεσμα κακών πρακτικών, χειρότερων πολιτικών και χείριστων καταχρήσεων και αυθαιρεσιών μιας μακράς περιόδου που ξεκινάει από πάρα πολύ παλιά!

Κατ’ αυτήν την έννοια, η προηγούμενη εξαγγελία της σύστασης επιτροπής λογιστικού ελέγχου που επίσης λοιδορήθηκε, προ καιρού, από τα ελεεινά πλάσματα του πολιτικού μας τσίρκου, συμπεριλαμβανόμενων δυστυχώς και των βασιλικότερων του βασιλέως, Ηρακλειδών του στέμματος, είναι πρωταρχικότερης σημασίας.

Διότι τα πυώδη αποστήματα των μνημονίων, πάνω στο ταλαιπωρημένο κορμί της άμοιρης Ψωροκώσταινας δεν είναι ο ιός! Την καταραμένη ασθένεια την έχουν προκαλέσει αμέτρητα χρόνια δημοσιονομικής κραιπάλης, ασύστολης καταλήστευσης των δημοσίων ταμείων και αδίσταχτης κατασπατάλησης πόρων σε ένα φαγοπότι κρατικοδίαιτου παρασιτισμού, για αχρείαστα εξοπλιστικά προγράμματα, για πανάκριβους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλα αμέτρητα κακά απύθμενης χυδαιότητας.

Το κράτος, που κάποτε μας είπαν ότι θα το επανίδρυαν, παραδόθηκε μετά, ανυπεράσπιστο από τους θεσμούς του, στη βουλιμία των κουμπάρων νωθρών και υπερτιμημένων ηγετίσκων, στις ορέξεις των αρπακτικών και εν τέλει βορά στις ορέξεις των υαινιδών και των υπόλοιπων τρωκτικών -και των σαπρόφυτων που ανέκαθεν παρεπιδημούσαν κι ευδοκιμούσαν εντός, εκτός και επί τα αυτά των θώκων της καταχρασμένης εξουσίας. 

Τα πράγματα λοιπόν, έχουν εξαγγελθεί με τη σωστή σειρά: πρώτος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, που δεν τον ξεχνάμε ούτε στιγμή και για τον οποίο περισσότερες λεπτομέρειες περιμένομε στωικά αλλά επίμονα, και δεύτερη η εξαγγελθείσα εξεταστική επιτροπή, εναντίον της οποίας, σήμερα ηχούν απαίσια, τα κρόταλα των αχρείων.

Αμ’ έπος, αμ΄εργον, λοιπόν -κι ας κράζουν παράφωνα οι κόρακες που καλομάθανε τόσα χρόνια να καλοπερνάνε χωρίς ποτέ να βγάζουν ο ένας το μάτι του αλλουνού! 

Εν αναμονή των εξελίξεων, ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά τα τεκμήρια δεν θα πλαστογραφηθούν αλλά, αντίθετα, θα εμπλουτιστούν με τα πραγματικά τεκμήρια της ασυδοσίας, της απάτης και της μικρότητας όλων αυτών που τόσα χρόνια ψηφίζαμε για να μας κυβερνούν κοροϊδεύοντάς μας αναίσχυντα κι ότι αυτή τη φορά, οι ιστορικές πηγές θα παραδοθούν ακριβείς κι όχι χαλκευμένες, στους ιστοριογράφους του μέλλοντος. 

η σύνθεση είναι από την OKTANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου