Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Πρωτοφανής επίθεση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από τον αντιδήμαρχο κ. Μηνόπουλο

Επίθεση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) έκανε ο αντιδήμαρχος υγείας Κώστας Μηνόπουλος κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο έκτακτο
Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Απριλίου απαξιώνοντας το έργο των 250 εθελοντών του.

Στην προσπάθειά του να ειρωνευτεί την αντίθεση της Δημοτικής Συνεργασίας στην χορηγία της εταιρείας του Λάτση «Lamda Development» είπε τα εξής: «Εδώ πέρα δεν ψηφίσατε τη Λάμδα και έχετε στο ΜΚΙΕ το οποίο χειρίζονται αριστεροί συριζαίοι τη Lamda να σας δίνει χορηγία και να λέτε "ευχαριστώ πολύ”».
 
Σ’ αυτή την πρωτοφανή συκοφαντική για το ΜΚΙΕ συμπεριφορά του αντιδημάρχου απάντησε ο πρώην αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος & εθελοντής οδοντίατρος του ΜΚΙΕ, Γιάννης Μαραγκός.

Εξήγησε πως η χορηγία της «Lamda Development» που επικαλέστηκε ο κ. Μηνόπουλος ήταν όλη κι όλη μια προσφορά σε βρεφικές πάνες μετά από ανοιχτή έκκληση του Ιατρείου στο διαδίκτυο και σ’ αυτές τις περιπτώσεις ποτέ δεν εξετάζονται οι προσφορές.

Μάλιστα, η εν λόγω εταιρεία πήρε τηλέφωνο ένα βράδυ και είπε ότι θέλει να φέρει πάνες και το επόμενο πρωί πριν καν ανοίξει το Κοινωνικό Ιατρείο οι πάνες είχαν ξεφορτωθεί απ’ έξω.

«Η Λάμδα απ’ ότι κατάλαβα χρησιμοποίησε την προσφορά αυτή που έκανε στο ΜΚΙΕ για να δώσει τα καλά διαπιστευτήρια προς τον δήμαρχο, ότι δηλ. «ορίστε δήμαρχε εμείς στηρίζουμε το ΜΚΙΕ και είμαστε η καλή εταιρεία».

Τέλος ο κ. Μαραγκός υπερασπίστηκε το έργο όλων των εθελοντών του ΜΚΙΕ λέγοντας ότι «υπάρχουν 250 εθελοντές και αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η αλληλεγγύη και η προσφορά τους τόσα χρόνια. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να βάζει οποιαδήποτε ταμπέλα στο Κοινωνικό Ιατρείο».

1 σχόλιο:

 1. ΜΚΙΕ και Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, μερικές εξηγήσεις

  Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι δομή αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης που δημιουργήθηκε το 2011 πάνω στην ιδέα του ιατρού κ. Γ. Βήχα, ο οποίος και ευαισθητοποίησε μια μικρή ομάδα ιατρών και πολιτών που μαζί με αυτόν το δημιούργησαν. Η δομή αυτή είναι πλήρως εθελοντική και προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη άσχετα από το τόπο κατοικίας του, το φύλο, την ηλικία, το θρήσκευμα κλπ.

  Οι τρεις απαράβατοι κανόνες πάνω στους οποίους έχει φτιαχτεί το ιατρείο είναι:

  1) Να μην δεχόμαστε χρηματικές δωρεές.

  2) Να μην διαφημίζουμε εμείς άμεσα οποιαδήποτε εταιρία ή ιδιωτικό φορέα σχετικά με την όποια δωρεά του και άσχετα με το πόσο σημαντική μπορεί να είναι.

  3) Να μην επιτρέπεται η οποιαδήποτε κομματική / παραταξιακή εμπλοκή στο έργο μας ή στις δράσεις μας.

  Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την τοπική κοινωνία αλλά και με την δημοτική αρχή, την προηγούμενη αλλά και την σημερινή, είναι εξαιρετικές. Από το 2011 μέχρι και σήμερα ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης καλύπτει ανελλιπώς τα λειτουργικά μας έξοδα και μας έχει παραχωρήσει το κτήριο στο οποίο στεγαζόμαστε, σεβόμενος πάντα την λειτουργική μας ανεξαρτησία, αποδεχόμενος ότι είμαστε μια ανεξάρτητη και άτυπη δομή ευαισθητοποιημένων πολιτών που μοναδικό γνώμονα έχουν την βοήθεια προς τους πολίτες που την έχουν ανάγκη. Για αυτό και κάτω από την ονομασία μας αναφέρουμε «Με την συνεργασία και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης«.

  Ακόμη επισημαίνουμε ότι:

  Οι εθελοντές μας, που ανέρχονται σε πάνω από 260, είναι ευαισθητοποιημένοι και αλληλέγγυοι πολίτες με διάφορες πολιτικές απόψεις έκαστος – ως ελεύθεροι άνθρωποι άλλωστε – και δεν ανήκουν σε κάποιον συγκεκριμένο ή ευρύτερο πολιτικό χώρο μόνο. Μας λυπούν ιδιαίτερα δημόσιες αναφορές ότι το ιατρείο μας το χειρίζεται ο ένας ή ο άλλος πολιτικός χώρος, και τις θεωρούμε προσβλητικές προς εμάς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τις αποδεχθούμε. Όποιος έχει διαφορετική άποψη δεν έχει παρά να επισκεφτεί το ιατρείο μας και να συνομιλήσει με τους εθελοντές μας. Μοναδικός γνώμονας της δράσης μας είναι η προστασία των ανασφάλιστων πολιτών και η ανατροπή των πολιτικών που τους εξαθλιώνουν.

  Το ΜΚΙΕ από την ίδρυση του, το 2011, δέχθηκε τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, ο οποίος και συνεχίζει να το στηρίζει ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Δεν αποτέλεσε όμως εξ αρχής, και δεν αποτελεί ούτε σήμερα, δομή του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την τοπική και μη κοινωνία, αλλά και οποιονδήποτε επίσημο και ανεπίσημο φορέα κινείται στα πλαίσια της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, μέχρι να ανατραπούν οι λόγοι ύπαρξης μας.

  » ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «

  ΑπάντησηΔιαγραφή