Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ο κ. Βασιλείου για το κτίριο του Φλοίσβου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Π. Φαλήρου

Το ζήτημα του ιστορικού κτιρίου του Φλοίσβου επανέφερε στο τελευταίο Δ.Σ. του Παλαιού Φαλήρου ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Φάληρο» κ. Βασιλείου,  και ζήτησε «να αναδείξει ο Δήμος το στρογγυλό κτίριο ως πολιτιστικό κέντρο της πόλης».

«Το κτίριο του Φλοίσβου μόνο έως τέτοιο δε μοιάζει. Απουσιάζει η καλαισθησία κι ο πολιτισμός, ενώ με το πέρασμα των χρόνων και τις πολλαπλές παρεμβάσεις έχει αλλοιωθεί η αρχική του μορφή».

Πρότεινε δε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, που κατόπιν εισηγήσεων από ειδικούς θα προωθήσει έργα με σεβασμό στην ιστορική του αξία.

Επιπρόσθετα θύμισε πως είχε πει και παλιότερα για το κόστος της αγοράς του κτιρίου: «το κτίριο του Φλοίσβου κόστισε 8 εκατομμύρια. Ήταν υπερβολικό το ποσό. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος ακόμα κι ως σκάνδαλο. Αν το αναδείξουμε πολιτιστικά όμως, θα πάρει άλλη αξία».

Ο κ. Χατζηδάκης αντέκρουσε τα περί σκανδάλου του κ. Βασιλείου λέγοντας πως η τιμή ήταν αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης και πιο συγκεκριμένα του Εφετείου, ενώ σημείωσε «πως δε μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις εξωτερικές στο κτίριο λόγω του ότι είναι διατηρητέο». Επιπλέον είπε πως όταν ξεπληρώσει το δάνειο θα κοιτάξει να βελτιώσει εξωτερικά και εσωτερικά το κτίριο.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλείου έθεσε το θέμα της λειτουργίας του ΚΕΠ Αγ. Βαρβάρας, που σταμάτησε να λειτουργεί απόγευμα. Ο Δήμαρχος είπε ότι, αν στελεχωθεί επαρκώς με νέους υπαλλήλους, θα ξαναδουλέψει και απόγευμα.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου