Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Το Δημ. Συμβούλιο Π. Φαλήρου για τα κυλικεία των σχολείων

Για πολλοστή φορά απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα με τη μείωση 20% των μίσθιων ορισμένων κυλικείων σε σχολεία του Παλαιού Φαλήρου.

Αφορμή για τη νέα αυτή συζήτηση στη συνεδρίαση
της 30ής Μαρτίου αποτέλεσαν οι αντιφάσεις στις ψήφους των δημοτικών συμβούλων Ασημακόπουλου, Ζάγκα και Τεντόμα της παράταξης Χατζηδάκη.
 
Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Δεκεμβρίου 2014, η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση, μέσω του Κ. Μερκουράκη είχε ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερβεί το γράμμα του νόμου και με ομόφωνη πολιτική απόφαση να προχωρήσει σε μειώσεις στα κυλικεία που τις ζήτησαν.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση και μετά από έντονη διαβούλευση ο κ. Χατζηδάκης υιοθέτησε την πρόταση της ΡΑΚ κι έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε σχετική ομόφωνη απόφαση.

Παράλληλα, ύστερα από σχετική προαγγελία του κ. Μερκουράκη, ο Δήμαρχος είχε καλέσει τους συμβούλους της παράταξής του, που συμμετέχουν στις Σχολικές Επιτροπές, να υπερψηφίσουν τις μειώσεις για να ξεπεραστεί κι αυτός ο σκόπελος.

Κάτι που δεν έγινε τελικά, αφού όπως επεσήμανε στην προχθεσινή συνεδρίαση της 30/03/2015 ο επικεφαλής της ΡΑΚ: «Οι 3 σύμβουλοι του κ. Χατζηδάκη, άλλα ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλα τους ζητήσατε να ψηφίσουν στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και άλλα ψήφισαν τελικά. Κι αυτές οι παλινωδίες είχαν ως κόστος να μπλοκάρει η διαδικασία».

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, ο οποίος ήταν και ο μόνος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Χατζηδάκη ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση για μείωση, τόνισε στην τοποθέτηση του κι απευθυνόμενος στον κ. Μερκουράκη: «Πρόθεσή μας δεν είναι να μη βοηθήσουμε τα κυλικεία. Τουναντίον τα έχουμε διευκολύνει με το παραπάνω γιατί θέλουμε να έχουμε άριστη σχέση και να μη δημιουργούνται προβλήματα» και συμπλήρωσε πως: «Κάποιοι συνάδελφοι είχαν διαφορετική άποψη, αλίμονο αν θυμώνουμε ή αν τους καθοδηγούμε».

Ο κ. Μερκουράκης αφού ζήτησε και πήρε πάλι το λόγο σημείωσε ξανά τις αντιφάσεις στις ψήφους των συμβούλων της συμπολίτευσης και ρώτησε το Δήμαρχο αν προτίθεται να κάνει κάτι έστω κι εκ των υστέρων. Από τη μεριά του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως: «Θα ξανακάνουμε επαφή με την περιφέρεια, μήπως μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα».

Σημειώνεται πως η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή αποδέχτηκε ομόφωνα τις μειώσεις, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στην δευτεροβάθμια.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου