Η «Ελληνικός Χρυσός» έχει δηλώσει 969 εργαζόμενους κι όταν η κατ' ευφημισμόν επένδυση θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη θα δουλέψουν, για κάποιο διάστημα, 1299 άνθρωποι.

Οι θέσεις εργασίας όμως που θα χαθούν δια παντός εξ αιτίας της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής θα είναι πολλαπλάσιες.

Αυτό υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, μιλώντας για την επίμαχη εξόρυξη στο ρ/σ «στο Κόκκινο» και την Τζούλυ Τσίγκα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πως η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη. Επέκρινε την εταιρεία που, όπως είπε, καλλιεργεί κλίμα φανατισμού στις τάξεις των εργαζόμενων, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την οικονομική κρίση και τον διακαή πόθο των ανθρώπων να εργαστούν, έστω και προσωρινά. Πρόσθεσε πάντως ότι γίνονται καταγγελίες ακόμη και για εξαναγκασμό κάποιου τμήματος του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, η κυρία Ιγγλέζη είπε ότι καταγγελίες αναφέρουν πως η εταιρεία «έπαιρνε παρουσίες» για την διαδήλωση των εργαζομένων, στην Αθήνα, την Πέμπτη.

«Οι πρώτοι που θα πληρώσουν τις συνέπειες της εξόρυξης είναι οι μεταλλωρύχοι» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τις επιστημονικές μελέτες που έχουν επανειλημμένως επιβεβαιώσει τη σοβαρότητα και την έκταση της δηλητηρίασης, την οποία προκαλεί η «επένδυση» στην περιοχή (στον υδροφόρο ορίζοντα, κλπ).

Ανέφερε ότι οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν εξ αιτίας του οικονομικού μαρασμού (του τουρισμού, κλπ), εάν υποτεθεί πως θα ολοκληρωθεί η εξόρυξη, θα είναι σε βάθος χρόνου απείρως περισσότερες όσων προσωρινά «εγγυάται» η «επένδυση».

Πηγή: www.avgi.gr