Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης για το δημόσιο απολογισμό του κ. Κωνσταντάτου

«Ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις» παρατηρεί η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης στον απολογισμό της διοίκησης Κωνσταντάτου που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου.

Η μείζονα αντιπολίτευση καταλογίζει στη νέα διοίκηση του δήμου «υπερβολή, αλαζονεία και μηδενισμό της προηγούμενης δουλειάς που είχε γίνει στο δήμο».

Συγκεκριμένα η ΔΣΕΑ επισημαίνει:

Ο απολογισμός του κ. Κωνσταντάτου όπως και γενικότερα η τακτική της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζονται από την υπερβολή, την αλαζονεία και το μηδενισμό της προηγούμενης δουλειάς που είχε γίνει στο δήμο, ώστε να φανεί σημαντικό το έργο που γίνεται σήμερα.

Μερικές συνεχιζόμενες δράσεις βαφτίστηκαν «νέα» έργα. Στη θέση του Κοινωνικού Παντοπωλείου που παρουσιάζεται ως νέο έργο από τον κ. Κωνσταντάτο και παρά τη διαφήμιση που του γίνεται έχει μικρότερο αποτέλεσμα, είχαμε λειτουργήσει την Τράπεζα Τροφίμων η οποία, σε αντίθεση με τώρα, στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των δημοτών.

Προγράμματα εμβολιασμών και δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων γίνονταν πάντοτε από την Κοινωνική Υπηρεσία -το νέο είναι η ανάμιξη για πρώτη φορά ιδιωτικής κλινικής σε αυτά.
 
Σε αρκετά ακόμη σημεία του απολογισμού η αλήθεια παρουσιάζεται μισή ή ανακατεύεται με ψέματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση των ληξιπρόθεσμων του ΟΝΑΔΕΑ.

Λέει ο κ. Κωνσταντάτος: «Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων (εννοεί του Υπουργείου Οικονομικών) και εξοφλήσαμε υποχρεώσεις ύψους 600 χιλ. που υπήρχαν από το 2008 σε προμηθευτές του» βάζει μάλιστα και τρία θαυμαστικά (!!!). Κάποιος που το διάβασε θα νομίζει ότι η δημιουργία των χρεών αρχίζει το 2008 και εκτείνεται έως ότου αναλάβει δήμαρχος ο κ. Κωνσταντάτος. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Επί θητείας μας ο ΟΝΑΔΕΑ πληρώνει κανονικά τους προμηθευτές του επομένως δεν δημιουργούνται νέα χρέη. Σταδιακά μέχρι το 2013 εξοφλούνται χρέη περίπου ενός εκατ. και στις 15/5/2014 ο οργανισμός εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών για το υπόλοιπο του χρέους του. Ο κ. Κωνσταντάτος εξόφλησε το τελευταίο κομμάτι του χρέους.
 
Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα. Δυστυχώς ο απολογισμός βρίθει από παρόμοιες ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις.

Η άποψή μας είναι ότι μια δημοτική αρχή που διαπνέεται από αυτή τη νοοτροπία μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Φυσικά τη σημερινή διοίκηση δεν την κρίνουμε μόνο από τη συμπεριφορά της. Εξίσου μεγάλη σημασία έχει η αντίληψή της για την πολιτική που καθορίζει τα όρια μέσα στα οποία δρα η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κωνσταντάτος ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που ταυτίστηκαν με τον Καλλικράτη, στις εκλογές του 2010 πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου που μόλις είχε βάλει την χώρα μας στον έλεγχο του ΔΝΤ, και το 2014 στηρίχθηκε ανοιχτά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Παρόλα αυτά υποκρίνεται τον ανεξάρτητο.

Εκτός αυτού έχει δηλώσει απερίφραστα ότι συμφωνεί με το ξεπούλημα του Ελληνικού και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς θα κάνει συμφωνίες με τον Λάτση για να δώσει και στο δήμο κανένα ψίχουλο.

Πηγή: www.sinergasia.gr
 
Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου